7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Sutra Dan žalosti u Bosni i Hercegovini zbog tragedije u Beogradu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine večeras je, na 5. vanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o proglašenju dana žalosti sutra u Bosni i Hercegovini zbog tragične pogibije osmoro djece i radnika obezbjeđenja u beogradskoj osnovnoj školi.

Zastave na institucijama BiH biće spustene na pola koplja, televizijski i radijski sadrzaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

U tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, mecima iz vatrenog oružja ubio je osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu u srijedu.

Izvor: BHRT

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima