back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Sutra Dan žalosti u Bosni i Hercegovini zbog tragedije u Beogradu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine večeras je, na 5. vanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o proglašenju dana žalosti sutra u Bosni i Hercegovini zbog tragične pogibije osmoro djece i radnika obezbjeđenja u beogradskoj osnovnoj školi.

Zastave na institucijama BiH biće spustene na pola koplja, televizijski i radijski sadrzaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan potrebno je prilagoditi Danu žalosti.

U tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, mecima iz vatrenog oružja ubio je osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu u srijedu.

Izvor: BHRT

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima