back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Sutra počinje 12. Međunarodni šahovski turnir “KONJIC OPEN 2023”

Šahovski klub Igman Konjic organizuje 12. Međunarodni šahovski turnir „KONJIC OPEN 2023“ . Turnir će biti održan od 01 do 04. marta u prostorijama Garden City hotela, a organizuje se povodom obilježavanja 1.marta Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma.

„Uz veliku pomoć sponzora smo uspjeli  finalizirati pripreme ovoga turnira. Očekujemo da ćemo biti uspješni i spremno dočekati šahiste“ – kazao je Sulejman Mulić, član Organizacionog odbora turnira.

 „Na turniru će učestvovati 85 šahista iz 9 zemalja“ –   kazao je Mulić te dodao: „Na turniru ima nekoliko međunarodnih majstora, 20 igrača iz Albanije, 16 iz Hrvatske te iz Crne Gore, Turske, Mađarske, Rusije, Kosova i Bugarske. Naš je zadatak da im obezbijedimo najbolje uslove. Veliki broj igrača je u konkurenciji za nagrade“.

U nedjelju 5. marta biće  održan i brzopotezni šahovski turnir u znak sjećanja na majstora Adija Kosovca o kojem Mulić navodi: „Taj turnir se igra uz tempo 5 minuta i 3 sekunde dodatnog vremena i mogu učestvovati svi igrači bez obzira da li sudjeluju na glavnom turniru ili ne“.

Nagradni fond u šahovskom turniru “Konjic Open 2023” iznosi 3400 KM, dok je na turniru u brzopoteznom šahu u znak sjećanja na majstora Adija Kosovca nagradni fond 1260 KM. Osim redovnih nagrada biće uručene i specijalne nagrade za igrače nižeg rejtinga, tri posebne nagrade za kadete i kadetkinje, posebne nagrade za žene, nagrada za najuspješnijeg igrača ŠK Igman te seniorske nagrade za igrače preko 60 i 65 godina.

radiokonjic.ba

28.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima