back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog turnira „Konjic Open 2024“, u sklopu kojeg će biti održan i brzopotezni turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca“. Turnir se održava od 29.februara do 3.marta povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma. Do sada se prijavilo više od stotinu igrača iz 11 zemalja, kazao je za radiokonjic.ba Sulejman Mulić, direktor turnira „Konjic Open 2024“.

“Mislim da će ovo biti jedan od najvećih šahovskih turnira u Konjicu. Sutra 29. februara počinje turnir “Konjic open 2024.”, a završava se u nedjelju 3. marta. Osim što ovaj turnir ima balkanski, sve više poprimamo i evropski karakter, s obzirom da imamo učesnike prijavljene iz 11 zemalja. Imamo 18 prijavljenih igrača iz Albanije, 14 iz Hrvatske, 5 iz Turske, 2 iz Crne Gore, i po jednog igrača iz Azerbejdžana, Kosova, Njemačke, Srbije, Rusije, Fide i Bosne i Hercegovine”-kazao je Mulić, dodavši da će i Konjic imati kvalitetne domaće predstavnike na turniru.

sutra počinje šahovski turnir "konjic open 2024"
Sulejman Mulić, direktor turnira „Konjic Open 2024“.

“Nastupit će naš najbolji igrač, koji je ujedno i favorit, Samuel Zenelaj. Naravno, tu je i najtrofejniji konjički šahista Muamer Mrndžić, zatim Sean Ćorović, naše pojačanje od prošle godine, a igrat će i Fisnik Zenelaj, Ćazim Muhibić, Salko Bajić i još nekoliko igrača”- naveo je Mulić.

Posljednjeg dana turnira održat će se bliz turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca”.

“Legenda konjičkog šaha bio je Adi Kosovac, koji je bio jedini majstor šaha u Konjicu, do unazad dvije godine, kada je ovu titulu ponio naš igrač Samuel Zenelaj. On je zaslužio da ga se sjećamo. Riječ je o jednodnevnom turniru na kojem, također, očekujemo značajan broj takmičara. Za ovaj turnir obezbjeđeno je 10 redovnih i 8 specijalnih nagrada”- rekao je Mulić. On je istaknuo da je ove godine povećan iznos nagrada, za redovan turnir osigurano je 6.200 KM, a za bliz turnir 1.500KM.

“Mi smo ponosni da smo nagradu koja je prošle godine za prvo mjesto iznosila 600 KM povećali na 1000 KM. Osim redovnih nagrada kojih ima 10, osigurali smo i 22 specijalne nagrade, i to tri nagrade za najuspješnije žene, tri nagrade za rejting do 1900, za rejting do 1950, veteranske nagrade, nagrade za kadete i kadetkinje, tako da veliki broj igrača sudjeluje u konkurenciji za nagrade”- naveo je Mulić.

Turnir “Konjic open 2024”počinje sutra 29. februara u 9:50 minuta u hotelu Garden City u Konjicu.

radiokonjic.ba

28.02.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima