18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok...

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Sutra posljednji dan redovne distribucije premije osiguranja u HNK

Oglasi

Utorak, 28. februar, je posljednji dan redovne distribuciju premije osiguranja za 2023.godinu. Osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK (ZZO HNK) mogu nabaviti godišnju premiju osiguranja čija cijena je 20 KM po osobi.

Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite. Osiguranici koji ne nabave premiju osiguranja do 28.02.2023. plaćaju participaciju za pružene usluge zdravstvene zaštite u ugovornim zdravstvenim ustanovama.

Kupovine premije osiguranja oslobođena su djeca do navršenih 18 godina života i dobrovoljni davaoci krvi koji su, tokom života, krv darovali deset i više puta pod uslovom da su u 2022. godini imali najmanje jedno darivanje. Dobrovoljni davaoci krvi, koji su krv darivali pedeset (50) i više puta, trajno su oslobođeni ličnog učestvovanja u troškovima zdravstvene zaštite.

Sutra posljednji dan redovne distribucije premije osiguranja u HNK

Glasnogovornica ZZO HNK Alenka Ban za radiokonjic.ba je izjavila da je zavod unio podatke iz transfuzijskih centara, koji, međutim nemaju jedinstvene podatke.

“S obzirom da osiguranici iz HNK nisu uvijek darivali krv samo u našem kantonu, pozivam ih da provjere da li su oni na tom popisu našeg zavoda. Ukoliko nisu, a imaju dokaz u svojoj knjžici dobrovoljnog davaoca da su darovali krv deset i više puta, mogu posjetiti naš područni ured i biće im evidentirano bez problema, čak i ako dođu nakon 28. februara” – pojasnila je Alenka Ban.

Sutra posljednji dan redovne distribucije premije osiguranja u HNK
Alenka Ban

Glasnogovornica zavoda je navela da će nakon 28. februara premiju osiguranja moći nabaviti samo prvoprijavljeni i djeca kada navrše 18.godina života.

“Konjic ima ukupno evidentirano 22.302 osiguranika u ZZO HNK, od kojih je sa 18 i više godina 19.004 osiguranika, a premiju osiguranja za 2023.godinu je do sada u Konjicu kupilo oko 17. hiljada osiguranika” – izjavila je glasnogovornica ZZO HNK Alenka Ban.

ZZO HNK/radiokonjic.ba

27.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima