Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Sutra u 11:55h petominutno okupljanje uposlenika Doma zdravlja Konjic

Uposlenici Doma zdravlja Konjic, sutra će u 11 sati i 55minuta, održati petominutno okupljanje ispred svojih organizacionih jedinica, kako bi na taj način skrenuli pažnju na trenutne probleme.

Jedan od razloga je i što imaju osjećaj da im se njihovi problem ignorišu od strane uprave DZ Konjic.  

“Sutra uvodimo nove aktivnosti i time će se ukazati još jednom na nemar našeg poslodavstva u toku štrajka. Ovo naše petominutno okupljanje podržat će zdravstvene ustanove širom kantona” kazao je za radiokonjic.ba predsjednik NSRZ DZ Konjic Amer Kerić te dodao:

Izjava Amera Kerića, predsjednika NSRZ DZ Konjic
sutra u 11:55h petominutno okupljanje uposlenika doma zdravlja konjic
Amer Kerić, predsjednik NSRZ DZ Konjic

Upravni odbor u posljedjnih 7 dana, koliko i traje štrajk uposlenika DZ Konjic, a ni tokom štrajka upozorenja nije održao niti jedan sastanak. Zadnja sjednica upravnog odbora DZ Konjic, održana je 17.8.2022. Obzirom da im od strane poslodavca nije stigao niti jedan konkretan odgovor na novonastalu situaciju, jutros su upravi DZ Konjic poslali hitan dopis kojim, od njih očekuju konkretne mjere.

Poslodavcu su dali ultimatum od 48 sati u kojem zahtjevaju da im dostavi dokaz da su navedene institucije obavještene o važnosti i hitnosti održvanja sastanka, a zahtjevaju i sljedeće:

Izjava Amera Kerića, predsjednika NSRZ DZ Konjic

Na upit od strane Redakcije Radio Konjica od  14. novembra a o tome da li je Vlada HNK u protekloj godini Domu zdravlja Konjic uplatiila više od 700 hiljada KM, a u ovoj više od 600 hiljada KM, odgovor iz Doma Zdravlja Konjic je sljedeći: “Vlada HNK je u toku 2021. godine uplatila 344.000KM, a ostatak sredstava za 2021. godinu u iznosu od cca 470.000,00 KM koji je pripao Domu zdravlja (pomoć za saniranje teškog materijalnog stanja i sufinansiranje obaveza iz kol. ugovora) je uplaćen početkom 2022. godine. Za 2022. godinu Vlada HNK/Ž je odobrila sredstva u iznosu od 604.000,00 KM na ime sufinansiranja obaveza nastalih potpisivanjem postojećih kolektivnih ugovora iz oblasti zdravstva, što je do sada i uplaćeno.

Napomena: Sva dobivena sredstva zajedno sa tranšom ZZO, su iskorištena za uplatu plata i doprinosa radnicima. Od početka 2022. godine do danas uplaćeno je na ime poreza i doprinosa iznos od  cca 1.750.000,00KM”.

Na upit da li je bilo uplaćivanih sredstava i sa ostalih nivoa vlasti i koliki je iznos tih sredstava, dobili smo odgovor: “Od strane Općine Konjic-Grad Konjic u toku 2021. godini iznos doznačen Domu zdravlja je 54.932,00KM. U 2022. godini iznos odobrenih sredstva prema namjenama iz Budžeta je cca 124.000,00KM”.

Predsjednik NSRZ DZ Konjic Amer Kerić je za Radio Konjic kazao da ukoliko njihovi napori ne urode plodom, ukoliko ne dobiju adekvatan odgovor od uprave, organizovati će protestnu šetnju.

Iz NSRZ DZ Konjic se nadaju da će se izbjeći produženje agonije Primarne zdravstvene zaštite, a samim tim i radikalizaciju ovog štrajka, te da će  upravne strukture DZ Konjic konačno početi da adekvatno odgovaraju na trenutnu situaciju uposlenika DZ Konjic.

radiokonjic.ba

21.11.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima