Drugi upravo čitaju

Svečano otvaranje poddionice autoceste Tarčin – Ivan u petak, 28.oktobra

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine otvorit će poddionicu autoceste Tarčin – Ivan u petak, 28. oktobra 2022., u 12.30 sati na platou ispred južnog portala tunela Ivan.

Predsjednica Evropske komisije  Ursula Von Der Leyen, zajedno sa predsjedavajućim Vijeća ministra BiH  Zoranom Tegeltijom, zvanično će otvoriti novoizgrađeni tunel Ivan, odnosno poddionicu Tarčin – Ivan.

Iz JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine su saopštili da je Bosna i Hercegovina izgradnjom i puštanjem u promet poddionice Tarčin – Ivan, dobila novih 6,9 kilometara autoceste na Koridoru Vc.

Dionica Tarčin – Ivan duga je 6,9 kilometara i uključuje novi moderni dvocijevni tunel Ivan dužine 1.760 metara sa po dvije trake koji prolazi kroz planinski prijelaz Ivan Sedlo.

Puštanjem u promet ove dionice BiH je dobila blizu 100 km funkcionalne, moderne autoceste koja povezuje Bradinu sa izlazom Zenica sjever.

Benefiti koje pruža izgrađena dionice Tarčin – Ivan, osim približavanja cestovne povezanosti Sarajeva i Mostara i spajanja ceste M17 sa Koridorom Vc, svakako su ugodnija i sigurnija vožnja, a što otvara i brojne ekonomske perspektive i poboljšava zaštitu okoliša u ovom dijelu BiH, naveli su iz JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

JP Autoceste FBiH/radiokonjc.ba

Foto: FENA, arhiv

27.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima