6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Svjetska prvakinja Almira Lizde: Volim i živim za ovaj sport

Almira Lizde je  22. oktobra 2022. godine u Slovačkoj učestvovala na Svjetskom prvenstvu u powerliftingu i peti put zaredom osvojila  zlato.

“Uspjela sam odbraniti titulu svjetske prvakinje po peti put u disciplini deadlift. Svaki moj pokušaj je bio svjetski rekord, u četvrtom pokušaju sam podigla 245kg. To je stvarno fenomenalan osjećaj, srce mi je veliko bilo, ja to riječima ne mogu prenijeti. Što više kila podignem imam osjećaj da mogu još više podizati. Na svjetskom prvenstvu je bilo preko 1000 takmičara iz cijelog svijeta. U mojoj grupi je bilo puno jakih žena koje su se takmičile, s tim da su one puno mlađe od mene, ali eto ne dam se na neki način pa još uvijek držim svjetski rekord” – kazala je za radiokonjic.ba Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja u powerliftingu.

“Sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj. Sve zavisi da li će se iko odazvati i pomoći da se možemo spremati jer je za moje pripreme potreban novac. Imali smo podršku prije, a šta će biti u budućnosti ne znamo.  Kroz naš klub je prošlo mnogo djevojaka i momaka koji su počeli trenirati međutim nisu ostali vjerovatno zbog finansijskih sredstava. Prvenstvno moraš da voliš to što radiš da bi ostao i gradio svoj rezultat, zbog million nekih stvari sam trebala davno napustiti ovo, ali nisam upravo iz tog razloga što volim to, živim taj sport, i evo, i danas trajem” – dodala je Lizde.

“Iz godine u godinu kažem još ću ovaj put. Svake godine izađem na svjetsko prvenstvo, donesem medalju ali nažalost to se ne cijeni koliko bi se trebalo cijeniti. Žao bi mi bilo da napustim to sve i da se prestanem takmičiti jer mogu još  nekih najmanje 5 godina da se takmičim s obzirom da se dobro osjećam. Do kraja godine ću trenirati sa manjim intenzitetom da tijelo oporavim, a a početkom iduće godine ću nastaviti pripreme za Svjetsko prvenstvo ukoliko dobiju finansijsku podršku” – kazala je Almira Lizde, višestruka svjetska prvakinja u powerliftingu.

PROČITAJ:   Vlahović probio led u Ligi prvaka! (VIDEO)

radiokonjic.ba

26.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima