7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Tačno  u podne oglasiće se sirena, zastanite i odajte počast žrtvama genocida u Srebrenici

u 12 sati i u Konjicu će se emitovati zvučni signal za prestanak opasnosti

U povodu 28.godišnjice genocida u Srebrenici u Konjicu će se 11.jula 2023.g. u 12 sati oglasiti sirene u znak sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima Srebrenice

Grad Konjic će danas u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici putem sirene za uzbunjivanje u 12 sati emitovati jednominutni zvučni signal, kojim se želi skrenuti pažnja na stradanje Bošnjaka Srebrenice tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu prije 28 godina.

Grad Konjic na ovaj se način priključio inicijativi Grada Sarajeva kao glavnog grada države, unutar koje djeluje i Informativni centar Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju MKSJ Sarajevo, na temelju zvaničnog Sporazuma o saradnji sa MKSJ, da se simbolično svi kantoni u F BiH i lokalne zajednice putem Uprava Civilne zaštite 11. jula 2023.g. u 12 sati oglase jednominutnim puštanjem sirene u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Iz Civilne zaštite Konjic pozvali su građane da tokom oglašavanja sirene zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način odaju počast žrtvama genocida.

radiokonjic.ba

11.07.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima