11.5 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Tajna policija uhitila Albanca u Srbiji, osumnjičen za terorizam

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, UKP i SBPOK Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u koordinisanoj akciji, uhapsili su AB, albanske nacionalnosti, u Bujanovcu, zbog postojanja osnova. zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizam, prenosi Tanjug.

Kod osumnjičenog je pronađena veća količina oružja, deset pušaka, jedan snajper sa prigušivačem, jedan škorpion sa prigušivačem, kilogram eksploziva, kao i veća količina municije, prenose mediji.

Sumnja se da je oružje nabavljeno ilegalnim kanalima, te da je namera osumnjičenog bila da dalje preveze oružje na teritoriju Kosova, prenosi Tanjug.

Osumnjičenom AB je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Objava Tajna policija uhapsila Albanca u Srbiji osumnjičenog za terorizam pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima