back to top

Tarik Repovac, vlasnik snack bara “Ukusan zalogaj”: U Konjic donio okuse italijanske kuhinje

U vremenu kada se mladi lako odlučuju na odlazak iz zemlje, mladi Konjičanin Tarik Repovac, na toj životnoj raskrsnici, kada nije imao posao i kada su postojale dvije opcije, otići iz BiH, ili ostati u rodnom gardu, odlučio se, ipak, za ovu drugu i ostanak u Konjicu, gdje je pokrenuo vlastiti posao. Završio je Srednju ugostiteljsko-turističku školu, smjer za kuhare, nakon čega je počeo raditi u restoranima u Konjicu, Sarajevu, pa i u Hrvatskoj tokom ljetne sezone. Dugo je razmišljao o pokretanju nekog vlastitog biznisa. Imao je nekoliko ideja, a kao najbolju izabrao je otvaranje snack bara “Ukusan zalogaj”.

“Odlučio sam ostati u Konjicu, jer ovdje je sve moje što volim i sad trenutno ne bih nikada otišao preko granice. Mnogo mojih drugova je otišlo vani i teško mi to pada”-ističe Repovac.

IMG 907dc1fe039b5b0a06f5ad5a1c3c6632 V 1
Tarik Repovac: Dugo sam maštao o pokretanju vlastitog posla

Pokretanje vlastitog posla je izazovno, jer nosi različite rizike, ali za uz dobar biznis plan, moguće je imati uspješan posao.

“Potrebno je prvo napraviti dobar biznis plan. Imao sam u svojoj glavi neku viziju kako bi to trebalo izgledati i uspio sam u tome. U ponudu sam stavio nešto novo, što do sada nije bilo, a to je italijanska hrana-paste, pizze, rižota. Pojedini restorani su imali u ponudi paste i rižoto, ali ovo što sam ja ponudio stvarno je privuklo sugrađane, ali i goste koji dolaze u Konjic. Stalno nešto istražujem i nastojim ponuditi nešto novo Konjičanima, tako da sam počeo raditi i catering hrane i pića. Ispostavilo se da je i to trebalo našem gradu. Ako ne svake sedmice, onda barem u 15 dana nastojim napraviti neko novo jelo, čime ću osvježiti meni i ponuditi gostima neke nove specijalitete. Kažu da je najteže uspjeti u svojoj sredini, a ono što je meni važno, jeste da su ljudi prihvatili moju hranu i da sam opravdao naziv “ukusan zalogaj”-kaže nam Tarik.

IMG fb17576128f3e3a2b79eb22de415b407 V 1
Kulinarstvo je kreativan posao

Kulinarstvo je veoma kreativan i inspirativan posao, dodaje naš sagovornik, jer je mnoštvo načina za pripremanje jela.

“Jednu namirnicu možete pripremiti na minimalno pet-šest načina, tako da stvarno volim ovaj posao, stalno istražujem, učim, jednostavno se trudim da iz ovog posla izvučem ono najbolje. Volim sve što se tiče ugostiteljstva. Završio sam Akademiju za barmena, radio sam i kao konobar, interesuje me i menadžment hotela, turizam, jednostavno volim to i rado čitam i gledam o tome”-naveo je ovaj mladi konjički ugostitelj.

IMG 6f50ecb326f1bfaddc7332e402c91199 V
Snack bar “Ukusan zalogaj” u ponudi ima i catering

Mladima koji imaju svoje poslovne ideje savjetuje da ih pokušaju ostvariti.

“Poruka za sve takve ljude je da nikada ne odustaju, da uvijek maštaju, jer ja sam deset godina maštao da imam svoj objekat i, evo, danas imam, ali sve uz moj rad, trud i zalaganje. Dosta stvari sam se odricao da bih ovo danas imao i nastavit ću da se trudim da svojim sugrađanima priuštim topao i ukusan obrok”-poručio je Tarik Repovac, vlasnik snack bara “Ukusan zalogaj” u Konjicu.

radiokonjic.ba

23.11.2023.

samra@radiokonjic.ba

Teme

Rasim Nuhić (GSS Stanica Konjic) i Almir Karkelja (GSS Prenj Konjic) o novom Zakonu o GSS HNK

Rasim Nuhić iz Gorske službe spašavanja Stanica Konjic, komentarisao...

Skupština HNK usvojila Zakon o kulturi u HNK i Nacrt Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u HNK

Na 16. redovnoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojeni su...

Skupština HNK-a usvojila Zakon o kulturi i Zakon o gorskoj službi spašavanja

Poslanici u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojili su danas Zakon...

Fadil Kovačević, Eldin Boloban i Asmir Tufekčija dobili priznanje “Humani podvig”

Crveni križ FBiH jučer je povodom obilježavanja Sedmice Crvenog...

Predstava “Suparnice” osvojila Konjic: Glumci oduševljeni publikom i gradom

Konjička publika večeras je imala priliku uživati u predstavi...

12. maj: Svjetski dan medicinskih sestara – više od profesije

Danas je Svjetski dan medicinskih sestara i tehničara.

Povezani članci

Popular Categories