Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Tarik Repovac, vlasnik snack bara “Ukusan zalogaj”: U Konjic donio okuse italijanske kuhinje

U vremenu kada se mladi lako odlučuju na odlazak iz zemlje, mladi Konjičanin Tarik Repovac, na toj životnoj raskrsnici, kada nije imao posao i kada su postojale dvije opcije, otići iz BiH, ili ostati u rodnom gardu, odlučio se, ipak, za ovu drugu i ostanak u Konjicu, gdje je pokrenuo vlastiti posao. Završio je Srednju ugostiteljsko-turističku školu, smjer za kuhare, nakon čega je počeo raditi u restoranima u Konjicu, Sarajevu, pa i u Hrvatskoj tokom ljetne sezone. Dugo je razmišljao o pokretanju nekog vlastitog biznisa. Imao je nekoliko ideja, a kao najbolju izabrao je otvaranje snack bara “Ukusan zalogaj”.

“Odlučio sam ostati u Konjicu, jer ovdje je sve moje što volim i sad trenutno ne bih nikada otišao preko granice. Mnogo mojih drugova je otišlo vani i teško mi to pada”-ističe Repovac.

tarik repovac, vlasnik snack bara “ukusan zalogaj”: u konjic donio okuse italijanske kuhinje
Tarik Repovac: Dugo sam maštao o pokretanju vlastitog posla

Pokretanje vlastitog posla je izazovno, jer nosi različite rizike, ali za uz dobar biznis plan, moguće je imati uspješan posao.

“Potrebno je prvo napraviti dobar biznis plan. Imao sam u svojoj glavi neku viziju kako bi to trebalo izgledati i uspio sam u tome. U ponudu sam stavio nešto novo, što do sada nije bilo, a to je italijanska hrana-paste, pizze, rižota. Pojedini restorani su imali u ponudi paste i rižoto, ali ovo što sam ja ponudio stvarno je privuklo sugrađane, ali i goste koji dolaze u Konjic. Stalno nešto istražujem i nastojim ponuditi nešto novo Konjičanima, tako da sam počeo raditi i catering hrane i pića. Ispostavilo se da je i to trebalo našem gradu. Ako ne svake sedmice, onda barem u 15 dana nastojim napraviti neko novo jelo, čime ću osvježiti meni i ponuditi gostima neke nove specijalitete. Kažu da je najteže uspjeti u svojoj sredini, a ono što je meni važno, jeste da su ljudi prihvatili moju hranu i da sam opravdao naziv “ukusan zalogaj”-kaže nam Tarik.

tarik repovac, vlasnik snack bara “ukusan zalogaj”: u konjic donio okuse italijanske kuhinje
Kulinarstvo je kreativan posao

Kulinarstvo je veoma kreativan i inspirativan posao, dodaje naš sagovornik, jer je mnoštvo načina za pripremanje jela.

“Jednu namirnicu možete pripremiti na minimalno pet-šest načina, tako da stvarno volim ovaj posao, stalno istražujem, učim, jednostavno se trudim da iz ovog posla izvučem ono najbolje. Volim sve što se tiče ugostiteljstva. Završio sam Akademiju za barmena, radio sam i kao konobar, interesuje me i menadžment hotela, turizam, jednostavno volim to i rado čitam i gledam o tome”-naveo je ovaj mladi konjički ugostitelj.

tarik repovac, vlasnik snack bara “ukusan zalogaj”: u konjic donio okuse italijanske kuhinje
Snack bar “Ukusan zalogaj” u ponudi ima i catering

Mladima koji imaju svoje poslovne ideje savjetuje da ih pokušaju ostvariti.

“Poruka za sve takve ljude je da nikada ne odustaju, da uvijek maštaju, jer ja sam deset godina maštao da imam svoj objekat i, evo, danas imam, ali sve uz moj rad, trud i zalaganje. Dosta stvari sam se odricao da bih ovo danas imao i nastavit ću da se trudim da svojim sugrađanima priuštim topao i ukusan obrok”-poručio je Tarik Repovac, vlasnik snack bara “Ukusan zalogaj” u Konjicu.

radiokonjic.ba

23.11.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima