Tavla klub “Ta-Ko” Konjic organizuje Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 – Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić

0

Međunarodni backgammon turnir će se održvati od 17.- 19. februara 2023. godine.

Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 dobio je naziv po Kadriji Delaliću prvom selektoru BiH u backgammon. Backgammon je moderna vrta tavle koja se igra u Evropi. Predstavnik tavla kluba „Ta – Ko“ Konjic Ramiz Katanić za radiokonjic.ba je pojasnio razliku između igranja backgammon-a i klasične tavle:

Izjava Ramiza Katanića

Ovaj turnir će se održavati u nekoliko dijelova a prvi dio turnira- jackpot održat će se u petak 17.februra 2023.godine. „Na ovaj turnir mogu se prijaviti svi koji žele, s tim da učesnici moraju dati kotizaciju ako žele da igraju, tako da u ovom dijelu ne očekujemo veliki broj igrača. Nagrada za osvojeno prvo mjesto jackpot-a je pehar i diploma“.

tavla klub “ta-ko” konjic organizuje međunarodni backgammon turnir konjic 2023 – prvi memorijalni turnir kadrija delalić
Predstavnik tavla kluba “Ta – ko” Konjic Ramiz Katanić

Glavni turnir u backgammon bit će upriličen u subotu, a za osvojena prva tri mjesta osim pehara i dioloma bit će dodjeljene i novčane nagrade naglasio je Katanić te dodao da će se u nedjelju, posljednji dan održati utješni turnir: „Svi oni koji nisu uspješno prošli na glavnom turniru, nastavljaju igrati na utješnom turniru gdje se mogu boriti za nagradu”.

Turnir je otvorenog karaktera, a učešće će uzeti učesnici iz Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Turske i BiH.

Zainteresovani se mogu prijaviti još danas lično predstavniku tavla kluba “Ta-Ko” Konjic Ramizu Kataniću ili na broj telefona  061 466 573.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267