Tavla klub “Ta-Ko” Konjic organizuje Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 – Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić

0
Oglasi

Međunarodni backgammon turnir će se održvati od 17.- 19. februara 2023. godine.

Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 dobio je naziv po Kadriji Delaliću prvom selektoru BiH u backgammon. Backgammon je moderna vrta tavle koja se igra u Evropi. Predstavnik tavla kluba „Ta – Ko“ Konjic Ramiz Katanić za radiokonjic.ba je pojasnio razliku između igranja backgammon-a i klasične tavle:

Izjava Ramiza Katanića

Ovaj turnir će se održavati u nekoliko dijelova a prvi dio turnira- jackpot održat će se u petak 17.februra 2023.godine. „Na ovaj turnir mogu se prijaviti svi koji žele, s tim da učesnici moraju dati kotizaciju ako žele da igraju, tako da u ovom dijelu ne očekujemo veliki broj igrača. Nagrada za osvojeno prvo mjesto jackpot-a je pehar i diploma“.

Tavla klub “Ta-Ko” Konjic organizuje Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 – Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić
Predstavnik tavla kluba “Ta – ko” Konjic Ramiz Katanić

Glavni turnir u backgammon bit će upriličen u subotu, a za osvojena prva tri mjesta osim pehara i dioloma bit će dodjeljene i novčane nagrade naglasio je Katanić te dodao da će se u nedjelju, posljednji dan održati utješni turnir: „Svi oni koji nisu uspješno prošli na glavnom turniru, nastavljaju igrati na utješnom turniru gdje se mogu boriti za nagradu”.

Turnir je otvorenog karaktera, a učešće će uzeti učesnici iz Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Turske i BiH.

Zainteresovani se mogu prijaviti još danas lično predstavniku tavla kluba “Ta-Ko” Konjic Ramizu Kataniću ili na broj telefona  061 466 573.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267