4.4 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

Tko je monstrum osumnjičen za ubojstvo djeda? U Splitu tukao žene: ‘Još vidim njegovo lice…‘

Riječ je o mladiću koji je u julu prošle godine u Splitu brutalno napao dvije žene usred dana i osuđen na 11 godina zatvora zbog dva pokušaja ubistva.

Nakon skoro tri godine, sisačka policija riješila je slučaj nestanka Miloša Niševića (89), a njegov unuk Aleksandar Nišević (29) osumnjičen je za teško ubistvo.

Riječ je o mladiću koji je u julu prošle godine u Splitu brutalno napao dvije žene usred dana i osuđen na 11 godina zatvora zbog dva pokušaja ubistva.

Podsjetimo, jedna od splitskih žrtava dala nam je izjavu u julu prošle godine. Žena je bila u potpunom šoku.

– Još sam u šoku. Nikako nisam spavala sinoć – rekla nam je potresena Nevenka Margeta (52) nakon napada koji se dogodio ispred splitskog kafića Firule. Aleksandar ju je brutalno pretukao.

Ujutro je manijak došao u kafić u kojem Nevenka radi kao čistačica i zatražio čašu vode. Staklenu bocu sakrio je iza leđa. U trenutku kada mu je Nevenka okrenula leđa i sišla niz stepenice, Aleksandar ju je bez ikakvog razloga udario flašom po glavi. Staklo je puklo, a Nevenka je pala. Nastavio je da je brutalno tuče rukama i nogama po glavi. Sve su snimile nadzorne kamere.

– Ciljao je samo u glavu. Udario me je kolenom po stepenicama. Ne mogu da jedem ni da govorim, nisam mogao da zagrizem parče lubenice od bolova u vilici – rekao je oštećeni.

– Njegovo iskrivljeno lice mi je sve vreme pred očima – uplašeno dodaje Nevenka.

Nije prekinuo kampanju nakon napada na Nevenku. Pola sata kasnije napao je ženu (40) u Ulici Antuna Branka Šimića. Dok je stajala ispred zgrade i zvonila na interfon, kukavički joj je prišao s leđa i udario je kamenom po glavi. Nastavio ju je udarati, a žena je uspjela da mu se odbije. Zadobila je tešku povredu noge. Nakon toga, Nišević se mirno udaljio kao da se ništa nije dogodilo.

PROČITAJ:   Na dječaka u Vogošći pala konstrukcija gola: Oglasila se i direktorica škole u čijoj se blizini igrao

Policija je prijavila kako je pronašla posmrtne ostatke ubijenog Miloša i prikupila dokaze protiv unuka.

– Policija je sprovela složenu i opsežnu kriminalističku istragu protiv 29-godišnjaka zbog sumnje da je počinio teško ubistvo na štetu tada 89-godišnjaka. Policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja započetog 28. prosinca 2019. godine poduzela niz operativnih mjera protiv 29-godišnjaka – rekao je načelnik PU Sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Naglasili su da se ne zna tačan datum ubistva, ali da je to bilo između 16. i 19. decembra 2019. godine, kada je 29-godišnjak došao u porodičnu kuću muškarca u Roviški. Nakon verbalnog sukoba sa djedom, on ga je nekoliko puta udario tupim predmetom, a zbog godina je od zadobijenih povreda preminuo.

Osumnjičeni je potom beživotno tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnju šumu kako bi prikrio izvršenje krivičnog djela, a u okviru uviđaja krajem decembra pronađeni su i pronađeni dijelovi žrtvinog tijela i odjeće. prošle godine, navodi policija.

– Otežavajuće okolnosti koje smo imali su kasno prijavljivanje nestanka, da lice živi na selu, da su najbliže komšije udaljene 300 metara od njega, bez kontakta sa rodbinom, što nam je dodatno otežavalo posao – kazali su iz policije. .

Ponovili su da mladić služi kaznu za druga krivična djela i da ima 13 pravosnažnih presuda, a kažu da je bio poznat po krađi, kriminalu i drogi.

Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu.

Post Ko je monstrum osumnjičen da je ubio dedu? U Splitu je tukao žene: ‘Još mu vidim lice…’ prvi put se pojavilo na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima