12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Crveni križ Konjic bogatiji za instruktora predavača iz prve pomoći

Konjičanka Sarah Ćatić volonterka Crvenog križa Konjic sada je...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, takmičarska sezona 2022/2023. Prva liga Federacije BiH počinje 13./14. avgusta 2022., a prvi dio prvenstva završava 20.19. Novembar 2022.

To također znači da ovih dana većina prvoligaša počinje pripreme za novu sezonu, koja će imati minimalne promjene u svom sastavu. Konjički Igman otišao je u viši rang, dok je Tomislav ispao iz lige. Sa druge strane, mesto u njemu izborili su Stupčanica iz Olova, koja je u dva meča bila bolja od Iskre iz Bugoja (3:0 i 2:1), i Radnički iz Lukavca, koji je bio uspešniji od Klisa iz Buturović Polja. (3:0, 0:1). Stupčanica će biti debitant u ovom nivou takmičenja.

Ponovo nas očekuje zanimljiva trka za titulu prvaka u Prvoj ligi FBiH, odnosno plasman u Premijer ligu. Prethodne dvije sezone kandidat je bio GOŠK iz Gabela, ali im je mjesto u višim rangovima izmaklo. Prošle sezone sa samo jednim osvojenim bodom manje u odnosu na konjički Igman. Gabeljani su imali rekordnu bodovnu sezonu u Prvoj ligi FBiH, ali to nije bilo dovoljno. Ovog puta izgleda imaju još veću šansu, ali i temelj.

Šest kola prije kraja prošle sezone GOŠK je za trenera doveo Denisa Ćorića, koji je pred rekonstrukcijom ekipe za koju je sam rekao da ne misli da je dovoljno dobra da osvoji prvo mjesto. Gabeljani su u tim već doveli petoricu novih nogometaša, ali tek treba da dobiju prava pojačanja koja bi trebala napraviti razliku jer su i bez dva bitna člana, prvog strijelca Dženana Haračića i lijevog krila Stjepana Vege koji je otišao u Željezničar .

Prva liga FBiH je vrlo nepredvidivo takmičenje, a ko će se pridružiti GOŠK-u u ovoj utrci pokazat će, kao i obično, sama prvenstvena takmičenja. Er.B.

PROČITAJ:   Tko je lopov iz Mostara koji je u gaćama bježao policajcima…

The post Ko su kandidati za Premijer ligu? prvi put se pojavio na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima