10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Travnik doživio poraz na Piroti (FOTO)

Zatvoreno je treće kolo Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas su odigrane preostale dvije utakmice u kojima su ekipe Stupčanice i Budućnosti osvojile po tri boda.

Stupčanica je u Olovu ugostila Simm Bau i na kraju je završilo 3:3, dok je Budućnost na Piroti bila bolja od Travnika sa 0:2.

 

Gledali smo sjajnu utakmicu u Olovu. Poturalić je doveo goste u vodstvo u 10. minuti, a izjednačio je Alić samo dvije minute kasnije.

Ipak, svojim drugim golom u 34. minuti Poturalić je osigurao da njegov tim na odmor ode s prednošću.

Stupčanica preko Imočanina dolazi do izjednačenja u 69. minuti, a potpuni preokret domaćima donosi Adi Bešić u 80. minuti susreta.

Kada se činilo da će sva tri boda ostati u vodstvu, izjednačili su gosti sa Kosova u 86. minutu preko mladog rezerviste Anesa Hrustanovića.

 

Kod Pirote je Travnik bio bolji rival na početku, a onda hladan tuš u 33. minuti kada je Demirović doveo goste u vodstvo.

Kapiten Tabaković isključen je za domaće u 60. minuti, a gosti su to iskoristili za još jedan gol preko Husića u 79. minuti.

Nakon trećeg kola GOŠK je jedini maksimum i nalazi se na prvom mjestu, a slijede ga Radnički sa sedam, te Bratstvo, Gradina, Rudar i Radnik sa po šest bodova.

Na dnu su Tomislav i Jedinstvo, koji su jedini bez bodova.

travnik doživio poraz od pirote (foto) travnik doživio poraz od pirote (foto)

Prva liga FBiH, 3. kolo:

Stupčanica – Simm Bau 3:3

 

NK Stupčanica: Milićević, Bešić H., Karamović, Jolović, Hodžić, Bešić A., Hadžiabdić, Karahmetović, Beganović, Alić, Mehanović.

BFK Simm Bau: Karajbić, Poturalić, Hadrović, Jazvin, Hadžikadunić Bečak, Mehić, Vasiljević, Stojanov, Ahmetbegović, Sažić.

Travnik – Budućnost 0:2

NK Travnik: Kačavenda, Brljak, Tabaković, Obradović, Fazlić, Rosić, Jusufbašić, Mahmutović, Selman, Mašetić, Džaferović.

FK Budućnost: Šehović, Mahmutović, Berbić, Trumić, Husić, Čavalić, Delić, Lugavić Demirović, Đerzić, Huseinspahić.

Post Travnik doživio poraz od Pirote (FOTO) prvi put se pojavio na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima