13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Tri mjeseca nakon smrti obitelji Krstić se čeka na optužnicu

Istraga o pogibiji porodice Krstić iz Mostara još je u toku. Jedan član četveročlane porodice preživio je nakon strašne saobraćajne nesreće koja se dogodila u septembru u naselju Buna kod Mostara. Do danas nemamo odgovor institucija na pitanje: “Ima li sumnje da su tri člana porodice Krstić stradala zbog neodgovornosti drugih učesnika u saobraćaju?”

Humanitarna akcija

Policijski izvještaj davno je dostavljen Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanske županije, koje na ovom slučaju radi već tri mjeseca.

– Tužiteljstvo HNŽ-a nastavlja poduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su izvršena sva naređena vještačenja. Takođe, saslušani su svjedoci-učesnici saobraćajne nesreće i u toku je analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kao i nalaza vještačenja, a planirano je saslušanje još nekih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju, stoji u poruci Tužilaštva.

Preživjela djevojčica Gabrijela Krstić ima baku i djeda, ali oni sami ne mogu biti garancija za bezbrižno odrastanje, kvalitetno obrazovanje i samostalan iskorak u život nakon punoljetstva. Iz tog razloga, u skladu sa dogovorom sa njima, dio prikupljenog novca uplaćen je na Gabrijelin račun, dok će drugi dio biti uplaćen u fond tako da će njegova vrijednost rasti u narednih 15 godina, kako bi Gabrijela tada mogla plati svoje studije kako želi ili uloži novac u ono što želi.

Njeni roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je mala Gabrijela sa povredama opasnim po život završila u bolnici. Na sreću, lekari su joj spasili život. Podsjetimo, djevojčica je sa povredama opasnim po život hospitalizovana u ovoj bolnici.

Šta kaže Zakon?

Podsjećamo, porodica Krstić stradala je u neposrednoj blizini svoje kuće, kada je automobil BMW X5, kojim je upravljao i poginuo Mate Primorac, naletio direktno na njih pod još neutvrđenim okolnostima.

Kako se do sada navodi, preticao je nepropisno, usled trkanja sa prijateljem sa kojim je prethodno bio na privatnoj zabavi. U kobnom trenutku Primorac je udario u Mercedes, kao i u automobil BMW kojim je upravljao L. Š. (22), a na kraju se zabio u Renault Scenic u kojem su se nalazili Krstići.

Članom 336. Krivičnog zakona Federacije BiH propisana je zatvorska kazna od jedne do osam godina za radnje koje ugrožavaju sigurnost javnog saobraćaja uslijed pijanstva ili opasnih radnji, a koje su završile smrću.

H. Ž.

Tri mjeseca nakon pogibije porodice Krstić čekaju na podizanje optužnice pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima