21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Tri studentice iz Konjica dobitnice Dekanove nagrade na Nastavničkom fakultetu u Mostaru

Jučer su u svečanoj sali Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini. Među nagrađenim studentima su i tri Konjičanke: Ana Knežević, Nedžma Mahmutović i  Nejla Graho.

“Završila sam studij Pedagogije na Nastavničkom fakultetu u Mostaru. Diplomirala sam sa prosjekom 9.67 te ove godine dobila Dekanovu nagradu za taj uspjeh. Ova nagrada je motivirajuća, kako za mene, tako vjerujem i za sve ostale nagrađene studente. Dosta truda i vremena je potrebno za takav uspjeh i sve se isplati na kraju. Već imam priliku da radim u produženom boravku Prve osnovne škole Konjic, moj rad se svodi na to i stečeno znanje primjenjujem  u radu” – kazala je za radiokonjic.ba Nedžma Mahmutović, jedna od dobitnica Dekanove nagrade.

tri studentice iz konjica dobitnice dekanove nagrade na nastavničkom fakultetu u mostaru
Tri studentice iz Konjica dobitnice Dekanove nagrade na Nastavničkom fakultetu u Mostaru

“Prošle godine u 10. mjesecu sam diplomirala kada sam završila drugi ciklus studija. Prosjek mi je 9.56, nakon svih završenih ispita. Ponosna sam na sebe i svoj trud. Bila sam iznenađena kada su mi javili da sam ja jedna od dobitnica Dekanove nagrade. Svi smo preponosni na svoj rad. Potrebno je mnogo truda i odricanja ali na kraju se isplati. Ja sam odabrala biologiju, a sve što je vezano za biologiju uvijek imam motiva, volje i želje” – poručila je Ana Knežević, dobitnica Dekanove nagrade.

tri studentice iz konjica dobitnice dekanove nagrade na nastavničkom fakultetu u mostaru
Tri studentice iz Konjica dobitnice Dekanove nagrade na Nastavničkom fakultetu u Mostaru

“Ova nagrada mi znači jer se trud prepoznaje. Od samog početka svog školovanja sam uvijek nastojala da dajem svoj maksimum, a to sam nastavila i na fakultetu obzirom da sam upisala željeni studij. Sve dođe na svoje kada dobijemo neku nagradu, kada znamo da je sve to vrijedno spomena, a naravno i zbog lične satisfakcije” – kazala je Nejla Graho, studentica 4. godine Nastavničkog fakulteta, odsjeka Sport i zdravlje.

radiokonjic.ba

22.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima