back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Tuga na hrvatskoj autocesti, poginuo bračni par iz Livna: “krenuli su na proslavu ženinog rođendana, njemu je stigao brat iz Kanade…”

Supružnici Marija i Šukrija Šeremet dovezli su se u petak u Split na proslavu rođendana svoje supruge. Zbog problema je automobil zaustavljen u brzoj traci i poginuo u teškom sudaru sa kombijem.

Očajni smo! Izgubili smo velike prijatelje, članove porodice, jecajući nam je ispričala Desanka Kosanović iz Ogulina, gazdarica tragično stradalih supružnika, dr Šukrija (68) i Marija (70) Šeremet, koji su poginuli u petak na autoputu A1.

Vijest o smrti Ogulinove supruge pretvorila se u mrak. Šukrija, porijeklom iz Livna, bio je liječnik, radiolog, priznat i cijenjen kao stručnjak i kao osoba. Radio je u Općoj bolnici i Bolnici boraca Domovinskog rata Ogulin, koja je na pročelju zgrade okačila crnu zastavu.

– Dr. Šeremet je naš prijatelj već 30 godina. Nakon što mu se prvi brak raspao nakon mnogo godina, prije tri godine uselio se u naš prazan stan, a godinu dana kasnije uselila mu se druga supruga Marija iz Splita. Živeli su kao dvadesetogodišnjaci, zaljubljeni, a to je znao ceo grad – kaže Desanka.

Teško joj je da se seti srećnih trenutaka nakon što je čula loše vesti. Prvu godišnjicu braka proslavili su u decembru.

– Kada je došla njegova Marija, zajedno smo pili kafu, družili se. Uvek mu je u svemu ugađala, spremala mu ručak, a uvek bi ga donela i nama. Bilo nam je predivno. Suprug i ja smo sada sami – kaže gazdarica.

Tuga je mnogo veća jer je Marija ove nedjelje u Splitu trebala proslaviti 70. rođendan. Njena ćerka je došla iz Nemačke, brat iz Kanade, trebalo je da se okupe kao porodica.

– Sve je pripremila za tu žurku. Zajedno smo pekli kolače koje je ona spakovala u subotu, kao i svježu jagnjetinu. Marija je bila vesela, uvek je pevala, a Šukrija je svirao harmoniku i zajedno su uvežbavali pesme za taj festival. Čak je pripremila i napisala govor za porodicu. Kad je sve spakovala, dala mi je poljubac i rekla: ‘Dobit ćeš snimak, napisala si mi najljepšu čestitku’, i otišli su. Onda je sve nestalo sa njima – priča ožalošćena Desanka.

Podsjetimo, tragična saobraćajna nesreća dogodila se u subotu u 13.52 sati na magistralnom putu A-1 kod Perušića. Očevici su utvrdili da su se vozila sudarila kada je 26-godišnji Gospićanin, koji je upravljao kombijem sigurnosne agencije Sokol Marić, udario u prednji dio osobnog automobila ogulinske registarske oznake kojim je upravljao dr. Šeremet. .

U tom trenutku njegov automobil je zaustavljen u preticajnoj traci sa postavljenim sigurnosnim trouglom. Navodno mu je pukla guma i stao je neposredno prije da riješi problem.

Na mjestu nesreće preminuli su i Šukrija i Marija, dok su vozač kombija i dvoje putnika iz kombija teško povrijeđeni i zadržani na liječenju u Općoj bolnici Gospić.

Inače, nakon penzionisanja dr Šeremet je ponovo primljen u bolnicu na godinu dana, a njegovi pacijenti za njega nemaju ništa osim pohvala.

– Ogulin danas plače! dr. Šukrija je bio najbolji doktor, najbolji radiolog, doktor za poželjeti. Mogao si ga nazvati u ponoć i on bi ti pročitao sliku. Voleo je da pomaže ljudima i uvek bi svakome učinio uslugu. Bio je izuzetan doktor i čovjek, jednostavan, komunikativan, pristupačan – ispričao nam je ožalošćeni pacijent kojeg smo zatekli ispred bolnice u Ogulinu.

Tuga na hrvatskoj magistrali, preminuo bračni par iz Livna: “Išli su na proslavu ženinog rođendana, brat mu stigao iz Kanade…” prvi put se pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]