3.5 C
Konjic
4 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Nejra Ćibo: “Obrazovanje je put, a ne cilj”

Da u znanje vrijedi ulagati i da se svaki...

Konjičanka Nedžma Mahmutović kreirala edukativne bojanke za djecu

Da se znanje, rad i trud isplati, pokazuje primjer...

FHMZ: Narandžasti meteoalarm od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog vjetra čiji intenzitet...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od...

Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona ulaze u završnu fazu

Na zadovoljstvo Konjičana, a posebno vjernih navijača Fudbalskog kluba...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Večeras polufinale, u nedjelju finale

Večeras će u Sportskoj dvorani Konjic biti odigrane polufinalne utakmice Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu, čiji je organizator Ustanova Sportska dvorana, a pokrovitelj Grad Konjic.

Direktor Ustanove Sportska dvorana Konjic Adnan Elezović izjavio je za radiokonjic.ba da će u prvoj polufinalnoj utakmici, koja počinje u 19:30h igrati ekipe mjesnih zajednica Trešanica i Neretvica, a da u 20:3h igraju ekipe mjesnih zajednica Novo naselje i Bijela. U revijalnom dijelu će nstupiti pioniri FK Igman i FK Klis, rekao je Elezović, najavljujući finalnu večer, koja će biti održana u nedjelju, 22.januara.

Finalna večer je u nedjelju, a utakmica za treće mjesto se igra s početkom u 19:30h. Nakon toga slijedi revijalna utakmica između predpionira FK Igman i Klis, a nakon toga će uslijediti odigravanje utakmice za prvo mjesto. Zahvaljujem se generalnom pokrovitelju Gradu Konjic, koji uvijek pomaže održavanje spoertsko rekreativnih aktivnosti, pa tako i ovog turnira. Pobjednička ekipa će dobiti 100. hiljada KM, a sredstva će biti uložena u infrastrukturu u pobjedničkoj mjesnoj zajednici u dogovoru sa pokroviteljem. Osim toga, dodijelićemo pehare, diplome za drugo i treće mjesto, a dodijeliće se i statue za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg golmana, koje smo obezbijedili od naših sponzora“ – izjavio je Adnan Elezović.    

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Večeras polufinale, u nedjelju finale
Adnan Elezović

Kapiten ekipe MZ Neretvica Sehmin Hakalović izrazio je zadovoljstvo organizacijom turnira, ali i rezultatima svoje ekipe.

Očekivanja su velika što se tiče nas i idemo na pobjedu, ne bojimo se nikoga, iako večeras igramo sa dobrom ekipom, možda i najboljom. Zadovoljan sam ekipom, imamo dobre rezultate i završili smo kao prvi u grupi. Lahko nam je bilo skupiti ekipu jer svi žele da igraju za svoju mjesnu zajednicu i čestitam ekipi na dosadašnjim rezultatima. Mislim da je Konjicu bio potreban ovakav turnir. Zahvalio bih se organizatoru i gradonačelniku Osmanu Ćatiću jer je turnir organizovan na zavidnom nivou uz prisustvo mnogo ljudi“ – riječi su kapitena ekipe Neretvica Hakalovića.

PROČITAJ:   ZZO HNK: “Usluge ultrazvučnog pregleda dojki osim  bolnica, uskoro će moći pružiti i domovi zdravlja"
Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Večeras polufinale, u nedjelju finale
Ekipa MZ Neretvica

Kapiten ekipe MZ Novo naselje Ajdin Sultanić očekuju sportsko i fer nadmetanje.

Naša su očekivanja da pobijedimo, iako u protivničkoj ekipi ima kvalitetnih igrača i sigurno su dobra ekipa, a imaće i dobru podršku navijača, jer je njihovo naselje poznato po tome da vole fudbal i prate svoje momke gdje god da igraju. Govore da mi imamo najjaču ekipu, jer nam je velika mjesna zajednica, a u ekipi su igrači koji su dugo igrali fudbal, a neki su još aktivni. Međutim, lopta je okrugla, svak svakoga može pobijediti, nema favorita večeras. Ovaj turnir je prava sportska priča, treba ga podržati , a večeras neka prođe sve fer i korektno i neka pobijedi spretniji i sretniji“ – poručio je Sultanić.

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Večeras polufinale, u nedjelju finale
Ekipa MZ Novo naselje

Večeras će u Sportskoj dvorani biti upriličena humanitarna akcija, tombola, za našu sugrađanku Tijanu Redžić, a sav prihod od prodaje tombole, po cijeni 5 KM, biće usmjeren za njeno liječenje.

Pošto su ljekovi veoma skupi, molimo sve ljude koji su u mogućnosti da kupovinom tombole doniraju novac za našu Tijanu“ – izjavio je organizator ove humanitarne aktivnosti Mirza Jahić.

radiokonjic.ba

20.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima