back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Tužilaštvo HNK-a se ograđuje od pisanja medija o tragičnoj nesreći u Mostaru

“Nismo izvor neprovjerenih informacija objavljenih u medijima o okolnostima saobraćajne nesreće u kojoj su četiri osobe izgubile život”

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) saopšteno je da ova pravosudna institucija nije izvor neprovjerenih informacija objavljenih u pojedinim medijima o okolnostima saobraćajne nesreće u kojoj su četiri osobe izgubile život proteklog vikenda u blizini Mostara. U saopštenju navode:

– Iz navedenih razloga, a zbog ozbiljnosti samog slučaja i tragičnih posljedica, Tužiteljstvo HNŽ-a obavještava javnost da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su naložena sva potrebna vještačenja ( obdukcije tijela preminulih osoba, vještačenja tehničke ispravnosti vozila, prometno-tehničkih, medicinskih i drugih potrebnih vještačenja), navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a. Nadalje, ističe se da će biti preduzete i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nesreće sa tragičnim posljedicama.

Nakon tragične smrti porodice Krstić: u utorak 27.septembra, Dan žalosti u Mostaru

Povodom tragične pogibije četiri osobe u saobraćajnoj nesreći proteklog vikenda, Grad Mostar je 27. septembar, proglasio Danom žalosti. Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća, kao i u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Grad Mostar. Tako se na javnim mjestima neće održavati javni, kulturni i zabavni programi, a fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužna su poslovati u skladu sa Danom žalosti. Osim toga, elektronski mediji na području grada Mostara dužni su svoj programski sadržaj prilagoditi Danu žalosti, saopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

  • Tužilaštvo HNŽ-a se ograđuje od pisanja medija o tragičnoj nesreći u Mostaru
  • Korištenje javnih resursa i izazivanje netrpeljivosti do dolaska na vlast
  • Završen je prvi Moba street food festival u Mostaru – gastro avantura za pamćenje
  • Organska hrana je budućnost
  • BORIS SPASOJEVIĆ: Nema razloga da prvenstvo ne počne 8. oktobra

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]