back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

U akciji ‘Magnet’ uhapšene četiri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru akcije “Magnet”, izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretne imovine na pet lokacija na području Sarajeva.

Četiri osobe su lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela – udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba položaja ili ovlaštenja, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode su u svojstvu osumnjičenih privedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja, a o njihovom daljem statusu odlučit će postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pretresom je otkrivena i privremeno oduzeta određena dokumentacija i drugi predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz SIPA-e.

U akciji ‘Magnet’ uhapšene četiri osobe Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]