3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

U AMERICI SE PRATE ABA LIGA: Izdvojeni najveći biseri

Prekjučer je počela nova sezona regionalne ABA lige koja je sve više u fokusu prekookeanske javnosti.

U posljednje vrijeme mnogi igrači koji su igrali u regionalnom takmičenju završili su u najjačoj ligi svijeta, a posebnu pažnju američke javnosti na ove prostore svakako privlači činjenica da je Nikola Jokić dva puta uzastopni MVP lige.

Stoga je prestižni “Sports Illustrated” objavio listu najperspektivnijih košarkaša ABA lige, koje treba gledati i koji bi jednog dana mogli zaigrati u NBA ligi.

Kao najveći talenat izdvojili su igrača Mege Nikolu Đurišića, kome predviđaju da će otići na draft, i navode da je drugi najtalentovaniji igrač svog uzrasta. Posebno su istaknute njegove fizičke predispozicije, defanzivna igra i svestranost.

Ističe se da Đurišić može pogoditi teške udarce i lako završiti na obruču, a kao segment u kojem ima prostora za napredak pominje se i dalekometno gađanje.

Zanimljivo je da je među istaknutim igračima i novi košarkaš Igokee Mario Nakić.

Nakić je iskusan igrač koji u Igoke stiže nakon zapažene uloge za Andoru u Evrokupu i španskoj ACB ligi prošle sezone. Nakić je formiran šuter koji odlično kontroliše loptu s obzirom na svoju visinu. Njegov košarkaški profil mogao bi privući mnoge NBA timove, ali ako se to ne ostvari, trebao bi se razviti u jedno od najboljih ofanzivnih krila u Evropinavodi se u ovom radu.

Ugledni magazin napravio je i listu onih koji bi trebalo da privuku pažnju i potencijalno jednog dana zaigraju u NBA ligi, a među njima su Boris Tišma (Studentski centar) i Tristan Vukčević (Partizan), Đorđe Ćurčić (Borac), Malcolm Kazalon (Mega ). ), Lazar Đoković (Crvena zvezda), Andrija Grbović (Mega), Tomislav Ivišić (Studentski centar), Zvonimir Ivišić (Studentski centar), Matej Rudan (Mega), Ognjen Matović (FMP), Nikola Šaranović (FMP).

PROČITAJ:   NAJAVA: Uhvatiti zalet za finiš polusezone

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima