7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti

U Bosni i Hercegovini danas je Dan žalosti zbog stravičnih ubistava koja su se nedavno desila u Gradačcu.

Dvije entitetske vlade odvojeno su donijele odluke o tome da srijeda, 16. avgust bude proglašen Danom žalosti, dok je Brčko distrikt Dan žalosti obilježilo 14.augusta.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj sjednici, održanoj telefonskim putem, donijela Odluku za prostor Federacije Bosne i Hercegovine prije dva dana, a isto to uradila je i Vlada Republike Srpske.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine, kao i entitetskih obilježja, na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija.

Danu žalosti potrebno je prilagoditi sve televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži “Instagram”.

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu.

Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

BHRT, Edis Deljković/radiokonjic.ba

16.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima