-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

U Čapljini otkrili plantažu marihuane

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine su 12. septembra 2022. godine u mjestu Počitelj – Brdo u graničnom pojasu na području općine Čapljina, u operativnoj akciji „Plantaža“ otkrili do sada opojnu drogu indijanaca. konoplje. Tokom akcije otkrivene su 93 stabljike opojne droge indijske konoplje visine od dva i po do tri metra. Na pomenutoj plantaži zatečena su i dva državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ. Prema njegovom nalogu, građani Bosne i Hercegovine su lišeni slobode, a predmet je ustupljen službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

U Čapljini otkrili plantažu marihuane

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se Granična policija kontinuirano bori protiv svih oblika prekograničnog kriminala i pohvalio aktivnosti pripadnika GP BiH.

“Ovim putem želim pohvaliti pripadnike Granične policije BiH koji redovnim operativnim akcijama bilježe izuzetno dobre rezultate i kontinuirano nastavljaju sa navedenim aktivnostima, kao i svim ostalim aktivnostima u borbi protiv svih oblika kriminala. “, rekao je direktor Galić.

U realizaciji ove akcije pripadnici Granične policije BiH koristili su specijaliziranu opremu koju je donirala Vlada Republike Češke.

U Čapljini otkrivena plantaža marihuane prvi put se pojavila na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima