U konjičkom kinu sutra film “Air”

0

U četvrtak 13. aprila 2023. godine sa početkom u 20 sati i 30 minuta  u konjičkom kinu vas očekuje premijera filma „Air“

Od reditelja: Ben Affleck  |  ŽANR: drama

Glume: : Matt Damon, Ben Affleck, Viola Davis, Jason Bateman, Chris Messina, Chris Tucker, Marlon Wayans

SADRŽAJ FILMA:

Oskarovska ekipa filma, predvođena Benom Affleckom i Mattom Damonom, u filmu o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova svih vremena. 

Film nas vraća u razdoblje osamdesetih godina prošlog stoljeća. Matt Damon tumači lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s tada mladom košarkaškom zvijezdom Michaelom Jordanom. Ben Affleck je u ulozi suosnivača Nikea, legendarnog Phila Knighta, Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera – njegovog direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

U filmu pratimo Vaccarovo nastojanje da stekne povjerenje Jordanove porodice, trenera i najbližih saradnika s namjerom da uvjeri mladu NBA zvijezdu u usponu da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće.

radiokonjic.ba

12.04.2023.