7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

U Konjicu sutra počinje Ljetni kamp aktivizma u zajednici

60 mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata boravit će u Konjicu na Ljetnom kampu od 24.-27. avgusta

Institut za razvoj mladih KULT organizuje Ljetni kamp aktivizma u zajednici u okviru projekta „Jačanje kapaciteta mladih iz 13 partnerskih zajednica“. Kamp počinje sutra u našem gradu, a održavat će se do 27.avgusta u Garden City-u. Ovaj projekt je podržan u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska unija i sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

60 mladih ljudi, srednjoškolaca i studenata boravit će u Konjicu. U ime Instituta za razvoj mladih Kult o ljetnom kampu je za radiokonjic.ba govorila Jasmina Banjalučkić koja je između ostaloga poručila:

“Na ljetnom kampu učesnici će imati priliku učiti o temama aktivnog učešća u lokalnoj zajednici koje uključuju donošenje odluka, rad lokalnih vlasti, aktivizam, volontiranje i pokretanje inicijativa. Na kampu ih očekuju predavači koji će im biti motivacija da ideje koje imaju a koje bi unaprijedile njihovu lokalnu zajednicu, i primjene. Osim toga steći će neka nova znanja, a ujedno ovo je prilika za druženje i novo upoznavanje mladih ljudi” poručila je.

Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Gradiška, Istočno Sarajevo, Mostar, Novo Sarajevo, Prozor – Rama, Prijedor, Rudo, Ugljevik i Vitez su lokalne zajednice iz kojih dolaze učesnici pomenutog Ljetnog kampa.

Učesnici će mati priliku da tokom trodnevnog boravka u Konjicu, obiđu i neke od kulturno-historijskih znamenitosti našeg grada.

radiokonjic.ba

[email protected]

23.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima