back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

U mjestu Krnjići u MZ Bijela prekinuta putna komunikacija

U MZ Bijela, tačnije u podružnici Gornja Bijela u zaseoku Krnjići došlo je do izljevanja potoka, nanosa zemlje, kamenja i drveća usljed kišnih padavina, te je putna komunikacija do kuća koje se nalaze na tom dijelu onemogućena. Kako je za radiokonjic.ba kazao pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Konjic Husein Hodžić, mehanizacija je na terenu, čiste se nanosi zemlje i kamenja kako bi stanovnici tog područja mogli pristupiti svojim kućama.

u mjestu krnjići u mz bijela prekinuta putna komunikacija
MZ Bijela, mjesto Krnjići – nanosi zemlje i kamena, foto: Služba za CZ i vatrogastvo Konjic

Predsjednik MZ Bijela Irfan Jazvin informisao je Službu CZ o izljevanju potoka i nanosu zemlje, kamenja i drveća u Krnjićima, nakon čega su nadležni izašli na teren.

“Kamioni i bageri su na terenu, radi se na uklanjanju nanosa a istima pomažu i stanovnici ove MZ. Dosta zemlje i kamenja je naneseno, tako da će se i naredni dan-dva raditi na sanaciji ove štete. Prema mojim procijenama naneseno je zemlje od pedeset do stotinu kamiona” kazao je za radiokonjic.ba predsjednik MZ Bijela.

u mjestu krnjići u mz bijela prekinuta putna komunikacija
MZ Bijela, mjesto Krnjići – nanosi zemlje i kamena, foto: Služba za CZ i vatrogastvo Konjic

Također, na drugim mjestima gdje ima nanosa kamena i mulja ekipe su na terenu kako bi se taj dio puta očisto, odnosno stavio u funkciju.

radiokonjic.ba

foto: Služba za CZ i vatrogastvo Konjic

19.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]