back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

U nedjelju humanitarna izvedba predstave “Gospođica Julija”

Prikupljena sredstva će biti donirana za liječenje akademskog glumca.

Na Međunarodni dan borbe protiv karcinoma, 4. februar u 19 sati,  Lorena Troglić, Samina Mujkanović i Dino Kerić,  zaigrat će na sceni Narodnog univerziteta Konjic  za izlječenje oboljelog kolege. Cijena ulaznice za predstavu “Gospođica Julija” iznosi simboličnih 5 KM, a kupiti ih možete u Foto studiju “Amadeus” ili na biletarnici NU Konjic na sami dan igranja,  kazao glumac i režiser ove predstave, Dino Kerić.

“Naša klasa je brojala 9 studenata, a studij smo okončali sa 8 jer je naš kolega obolio od karcinoma. Njegova borba traje godinama, a mi smo još kroz studentske predstave pokušavali prikupiti nešto sredstava kako bismo na neki način olakšali njegovoj porodici. Liječenje iziskuje iznimne finansijske izdatke, trudili smo se pomoći individualno ali i evo na ovaj način. U Konjicu igramo uz podršku Centra za kulturu Narodnog univerziteta Konjic, u Tuzli uz podršku Pozorišta mladih koje je besplatno ustupilo prostor. Cijena ulaznice je simbolična 5 KM, s tim da će biti postavljena i kutija za dobrovoljne priloge.”

Predstava “Gospođica Julija” kako pojašnjava Kerić, govori o klasnim razlikama i namijenjena je svim generacijama. Posebnu zahvalnost režiser i glumac Dino Kerić izrazio prema Gradskoj upravi Konjic,  koja je za svoje zaposlene obezbijedila  ulazinice, te pozvao sve građane da u mjesecu februaru u kojem će biti obilježena dva važna datuma za borbu protiv raka, u što većem broju podrže borbu za jedan mladi život.

u nedjelju humanitarna izvedba predstave “gospođica julija”
U nedjelju humanitarna izvedba predstave “Gospođica Julija”

radiokonjic.ba

02.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]