7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

U nedjelju mevlud u Glavatičevu

U okviru manifestacije “Dani tradicionalnih mevluda” koju organizuje Medžlis islamske zajednice Konjic, u nedjelju, 27. avgusta 2023.godine, mevludski program će biti održan u  Glavatičevu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić je najavio da će mevludski program biti održan poslije podne namaza u 13:30 sati.

Ono što nam je posebna čast je da će mevludu prisustvovati i mufija mostarski mr. Salem ef. Dedić, koji će bti predavač toga dana” – izjavio je glavni imam, pohvalivši aktivnosti džematlija iz Glavatičeva na obnavljanju mjesne džamije.

u nedjelju mevlud u glavatičevu
U nedjelju mevlud u Glavatičevu

Džemat Glavatičevo danas nije brojan, kao što je nekada bio, međutim po svojim aktivnostima možda nadmašuje neke brojnije. Mi smo ponosni šta su uradile džematlije ovoga ljeta, iako nam je izgledalo ambiciozno da urede džamiju do mevluda. Džematlije su to realizovale, a urađena je krovna konstrukcija, zamijenjen je crijep, oluci, urađena je i fasada, postavljena je i ograda na sofama gdje je nedostajala. Bili su to obimni radovi koji su zahtjevni i za brojnije džemate, a džamija je sada u jednom svom novom ruhu i “umivena” dočekuje mevludsku svečanost” – rekao je glavni imam Refik ef. Delić.

U okviru manifestacije “Dani tradicionalnih mevluda” 2.septembra će biti održan mevlud u Čelebićima, 3.septembra u Bjelimićima i 17. septembra u Spiljanima.

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba, Džemat Glavatičevo

25.05.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima