back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

U nedjelju Odred izviđača “Neretva” Konjic organizuje izlet na planinu Zlatar

Odred izviđača “Neretva” Konjic u nedjelju 24. decembra za sve članove Odreda organizuje izlet na planinu Zlatar. Na redovnom sastanku u subotu planirano je kićenje i uljepšavanje Doma izviđača, kao i zajedničko pravljenje nakita.

Tradicionalni izlet Odreda izviđača „Neretva“ Konjic organizuje se na kraju godine u sklopu obilježavanja Dana planina. Cilj je da najmlađi obiđu svoju bližu okolinu a kroz takmičenja i druge aktivnosti i one druge  dalje lokacije, kazala je načelnica Odreda izviđača „Neretva“ Konjic, Selma Hadzihusejnović.

„To je odredski izlet za članove. To je naša završna aktivnost ove godine. Prvo je u planu bio izlet na Ljubinu, ali ipak je dan kraći pa smo se odlučili za Zlatar koja ima prelijepu planinsku stazu“- kazala je Hadžihusejnović dodajući da prijave traju do petka i da je za svu djecu obezbijeđena hrana i piće.

u nedjelju odred izviđača "neretva" konjic organizuje izlet na planinu zlatar
Odred izviđača “Neretva” Konjic organizuje tradicionalni izlet za članove Odreda.

„PD Igman obezbijedio je podršku za ove aktivnosti obezbijedivši za djecu sendviče, sokove i slatkiše. Svi članovi su obaviješteni da trebaju imati odjeću i obuću namijenjenu za aktivnosti planinarenja. Poslije ovog izleta pokušat ćemo organizovati i izlet na Ljubinu“- navela je Hadžihusejnović.

U proteklom periodu organizovano je polaganje zakletvi za nove članove Odreda, a u subotu je planirano kićenje i uređenje Doma izviđača. Veseli sastanak organizuje se kako bi djeca zajedno u igri i zabavi proslavili zavrsetak ovogodišnjih aktivnosti.

„Prošlu subotu imali smo  davanje obećanja za pčelice i poletarce mlađe članove do jedanaest godina, i zavjete izviđača i planinki od jedanaest do petnaest godina koji su se obavezali da će živjeti i raditi u skladu sa izviđačkim zakonima, a to je ono najljepše i što su vrijednosti svakog čovjeka. Mi u Odredu izviđača „Neretva“ Konjic ističemo prave vrijednosti, od ljubavi prema prirodi, ljubavi prema čovjeku, osjećaja korisnosti koji mi usađujemo u njih da nesebično sebe daju i grade volonterskim radom i aktivnostima i na taj način doprinose svojoj zajednici“- kazala je Hadžihusejnović.

Polazak na izlet planiran je u nedjelju u 9 sati i 30 minuta, a povratak je planiran u 16 sati i 30 minuta ovisno o kondiciji djece, planirano je hodanje lakšim stazama.

 radiokonjic.ba

21.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]