12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

U Njemačkoj preminuo 38-godišnjak porijeklom iz Livna, hrvatska zajednica u šoku. Zadnja dva tjedna borio se za život…

U Frankfurtu je u noći s četvrtka na petak preminuo 38-godišnji Tomislav Vrdoljak.

Smrt mladića, čiji su porodični korijeni s majčine strane, iz regije Livonia, također je na svojoj web stranici izvijestila Uprava zajednice Frankfurt Livonia.

– Dobili smo tužnu vijest da je sinoć preminuo Tomislav Vrdoljak. U ime Upravnog odbora opštine Frankfurt Livanja izražavamo najiskrenije saučešće porodici Vrdoljak. Pokojni Tomi je bio naš član od samog početka i podržavao je LZF u svakoj akciji koju smo do sada organizovali. Zahvaljujemo mu se na nesebičnoj pomoći i podršci koju smo imali. Neka počiva u miru Božjem, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici Livonske zajednice Frankfurt eV

Prema izvorima bliskim porodici, Tomislav Vrdoljak trčao je kroz šumu u Niederradu, nedaleko od gradske četvrti u kojoj je živio, a prije dvije sedmice doživio je zatajenje srca. Kada je pronađen, prebačen je u bolnicu u Frankfurtu, gdje se posljednje dvije sedmice borio za život.

Mnogi Hrvati iz okolice Frankfurta šokirani su smrću 38-godišnjeg Tomislava. Predsjednik FK Croatia Frankfurt Mile Kelava ne krije koliko je šokiran i ožalošćen smrću 38-godišnjeg Tomislava.

– Poznajem cijelu njegovu porodicu, od roditelja do ujaka, tetke, pa čak i bake. To je dobra porodica, uvek spremna da pomogne. Godinama su sponzori Croatia Frankfurta. Prije otprilike dva mjeseca razgovarao sam s Tomislavom o planovima za izgradnju kuće za fudbalski klub, što je bio spreman podržati kao i uvijek kada imamo neke nove projekte itd. Ne mogu vjerovati da je preminuo, mi smo svi su u šoku, rekao je Mile Kelava.

Slično govori i Miro Šimunac, vlasnik Café Bara S9, poznatog sastajališta Hrvata iz Frankfurta. Šimunac kaže i da su ljudi šokirani tužnom viješću o smrti 38-godišnjeg Tomislava, koji je uvijek zračio dobrotom i bio spreman pomoći drugima.

PROČITAJ:   HRVATSKA: Vozač iz BiH 10 dana iza rešetaka nakon sudara na granici

Nažalost, ljekari iz Frankfurta nisu uspjeli da ga vrate u život ni nakon dvonedjeljne borbe.

Saopćenje U Njemačkoj je preminuo 38-godišnji muškarac porijeklom iz Livna, hrvatska zajednica je u šoku. Posljednje dvije sedmice borio se za život… prvi put se pojavio na Posušje.info.

www.posusje.info

Možda vas zanima