back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

U okviru operativne akcije “Plaža” uhapšene tri osobe iz Konjica, osumnjičene za šverc droge

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su tri lica iz Konjica, zbog sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

U okviru operativne akcije “Plaža”, realizovane na osnovu naredbe Opštinskog suda u Konjicu, izvršeni su pretresi osoba,  putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994.), A.A. (1994.) i  M.K. (1993.) svi iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela.

Policija je tokom pretresa pronašla veću količinu bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na  opojne droge Amfetamin i Kanabis, sredstva za pakovanje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Konjica tokom ove godine, neovlašteno nabavli i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Kanabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakovali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima.

Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Područno tužilaštvo Konjic.

BHRT/radiokonjic.ba

Foto: BHRT

jasmina@radiokonjic.ba

03.10.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima