back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

U općini Konjic pronađeni posmrtni ostaci žrtve iz minulog rata

Po nalogu Tužilaštva BiH završena je ekshumacija na lokalitetu Duboko Valje-Ljuta, opština Konjic, u kojoj su pronađeni posmrtni ostaci jedne osobe.

Pronađeni posmrtni ostaci biće prebačeni na Gradsko groblje “Miljevići” u Istočnom Sarajevu, gdje će biti obavljena sudsko-medicinska obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje koštanih uzoraka kako bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve, saopšteno je iz Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti na terenu nadgledali su i koordinirali istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, te predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba ICMP-a, sudsko-medicinski vještaka, kao i policijski službenici Policijske uprave Konjic, učestvovali su u postupku ekshumacije posmrtnih ostataka koji su obezbjeđivali lokaciju, navodi se u saopćenju.

U općini Konjic pronađeni ostaci žrtve iz proteklog rata Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]