back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

U prostorijama Ministarstva za pitanja boraca HNK potpisani sporazumi o provedbi Programa ciljanih preventivnih zdravstvenih pregleda boraca

Na održanom sastanku sporazume su potpisali ministar za pitanja boraca Oliver Soldo i predstavnici domova zdravlja  Mostar i Stari Grad. Također na sastanku su učestvovali i predstavnici domova zdravlja Čitluk, Stolac i Čapljina, sa kojim će se sporazum potpisati u najskorije vrijeme, a također nastavljaju se aktivnosti oko usaglašavanja sporazuma sa domovima zdravlja Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Neum i Ravno.

Riječ je o nastavku aktivnosti Ministarstva na poboljšanju zdravstvene zaštite boračke populacije u dijelu prava iz područja zdravstva kroz pravo na medicinsku prevenciju i rehabilitaciju. Ministarstvo će u narednom periodu raspisati javni oglas kojim će pozvati sve borce da se prijave na ove projekte, a u saradnji s domovima zdravlja organizovat će grupe boraca koji će dolaziti na dogovorene medicinske tretmane.

Ministar Oliver Soldo je istaknuo da je ministarstvo, kroz sistemsko praćenje zdravstvenog stanja boraca, uočilo trend porasta zdravstvenih problema, ali i značajan porast smrtnosti boraca na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, pa je stoga odlučilo organizovati preventivne zdravstvene preglede kako bi se u što ranijoj fazi otkrile bolesti.

radiokonjic.ba/mbhnz-k.ba

07.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]