U Sportskoj dvorani Konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “Kup prijateljstva“

0

Gimnastički klub “Zvjezdice” Konjic u subotu, 14.oktobra, biće domaćin i organizator takmičenja za gimnastičare i gimanstičarke u sportskoj gimnastici “Kup prijateljstva”, na kojem će učestovati sedam klubova.

Takmičenje ima za cilj okupljanje i druženje gimnastičara i gimnastičarki iz Bosne i Hercegovine, ali i predstavljanje Konjica kao kvalitetnog domaćina sportskih druženja i kao grada kvalitetnih sportista. Na takmičenju će nastupiti klubovi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle i Konjica, rekao je trener u klubu Adnan Džumhur.

„Osim našeg kluba, nastupit će dva kluba iz Mostara, dva kluba iz Sarajeva, te iz Zenice i Tuzle, u kategorijama od 6 i 7 godina djevojčice do seniorki 16 godina i starije, dok su pojedini klubovi prijavili za takmičenje i dječake u mlađim kategorijama. Takmičenje će se održati u tri turnusa. Mi i ostali klubovi počeli smo sa radom u septembru. Nismo imali dug period za ozbiljnije pripreme, ali djevojčice su spremne da demonstriraju vježbe koje smo prije radili“ – kazao je Džumhur nadajući se da će konjičke gimnastičarke ostvariti odlične rezultete na domaćem terenu.

u sportskoj dvorani konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “kup prijateljstva“
U Sportskoj dvorani Konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “Kup prijateljstva“

„U sezoni 2022/2023 bila je najuspješnija. Istaknuo bih rezultate naših kadetkinja koje su na takmičenjima održanim u Sarajevu, Zenici i Tuzli osvojile ekipno treće, drugo pa prvo mjesto. Naša takmičarka Lena Špago je pojedinačno u Sarajevu osvojila drugo mjesto što je odličan rezultat. U Ligi klubova u Federaciji naše takmičarke mlađe juniorke su ostvarile drugo mjesto ekipno, a naša takmičarka Farah Džumhur je druga na nivou Federacije pojedinačno. Izuzetni su rezultati koji pokazuju kvalitetan rad“ – kazao je Džumhur.

Iz kluba “Zvjezdice”su pozvali građane da učesnike podrže svojim prisustvom, a “Kup prijateljstva” počinje u Sportskoj dvorani u subotu, 14. oktobra, sa početkom u 10 sati.

radiokonjic.ba

13.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267