U Sportskoj dvorani Konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “Kup prijateljstva“

0

Gimnastički klub “Zvjezdice” Konjic u subotu, 14.oktobra, biće domaćin i organizator takmičenja za gimnastičare i gimanstičarke u sportskoj gimnastici “Kup prijateljstva”, na kojem će učestovati sedam klubova.

Takmičenje ima za cilj okupljanje i druženje gimnastičara i gimnastičarki iz Bosne i Hercegovine, ali i predstavljanje Konjica kao kvalitetnog domaćina sportskih druženja i kao grada kvalitetnih sportista. Na takmičenju će nastupiti klubovi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle i Konjica, rekao je trener u klubu Adnan Džumhur.

„Osim našeg kluba, nastupit će dva kluba iz Mostara, dva kluba iz Sarajeva, te iz Zenice i Tuzle, u kategorijama od 6 i 7 godina djevojčice do seniorki 16 godina i starije, dok su pojedini klubovi prijavili za takmičenje i dječake u mlađim kategorijama. Takmičenje će se održati u tri turnusa. Mi i ostali klubovi počeli smo sa radom u septembru. Nismo imali dug period za ozbiljnije pripreme, ali djevojčice su spremne da demonstriraju vježbe koje smo prije radili“ – kazao je Džumhur nadajući se da će konjičke gimnastičarke ostvariti odlične rezultete na domaćem terenu.

u sportskoj dvorani konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “kup prijateljstva“
U Sportskoj dvorani Konjic sutra se održava gimnastičko takmičenje “Kup prijateljstva“

„U sezoni 2022/2023 bila je najuspješnija. Istaknuo bih rezultate naših kadetkinja koje su na takmičenjima održanim u Sarajevu, Zenici i Tuzli osvojile ekipno treće, drugo pa prvo mjesto. Naša takmičarka Lena Špago je pojedinačno u Sarajevu osvojila drugo mjesto što je odličan rezultat. U Ligi klubova u Federaciji naše takmičarke mlađe juniorke su ostvarile drugo mjesto ekipno, a naša takmičarka Farah Džumhur je druga na nivou Federacije pojedinačno. Izuzetni su rezultati koji pokazuju kvalitetan rad“ – kazao je Džumhur.

Iz kluba “Zvjezdice”su pozvali građane da učesnike podrže svojim prisustvom, a “Kup prijateljstva” počinje u Sportskoj dvorani u subotu, 14. oktobra, sa početkom u 10 sati.

radiokonjic.ba

13.10.2023.