back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

U subotu u 16 sati “Skok u Kazan” – samo za hrabre


Na plaži Stari Pazar, nakon pet godina u subotu, 30. jula, okupit će se brojni posjetioci kako bi uživali u prelijepim skokovima sa visine od nešto manje od 12 metara. O 20. međunarodnom takmičenju u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” za radiokonjic.ba govorio je Adnan Džumhur glavni sudija i jedan o organizatora ovogodišnjih skokova u Kazan.

“Koristim priliku da pozovem sve sugrađane, posebno one najmlađe, da dođu da poprate ovu lijepu manifestaciju, a naravno nikako ne smijemo izostaviti glavnog krivca za održavanje ove prelijepe manifestacije. To je naš gradonačelnik gospodin Osman Ćatić koji je zaista i ovaj put pokazao i pomogao da se ona tradicija koju smo do sada imali nastavi i ove godine, i ja se nadam da će se nastaviti i narednih godina. Tako da ove godine imamo dvadesete jubilarne ekstremne skokove u vodu “Skok u kazan”, kazao je za radiokonjic.ba Adnan Džumhur glavni sudija i jedan od organizatora ovogodišnjih skokova u Kazan.

u subotu u 16 sati “skok u kazan” – samo za hrabre
U subotu u 16 sati “Skok u Kazan” – samo za hrabre

Na Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” dolaze takmičari iz cijele BiH ali i regije, a među njima ima i Konjičana, i ono što veseli organizatore su mladi koji nastavljaju tradiciju skokova u Kazan.

“Organizator je ograničio broj takmičara na 15, međutim moram reći da će doći veći broj takmičara. Po spisku koliko sam dobio trebalo bi biti 18-19 takmičara. Prvo ću spomenuti našeg Dinu Bajrića, on jeste da dolazi iz Sarajeva, ali to je naš Konjičanin, imamo našeg Danku Dangubića, imamo našeg Elvira Kovačevića i što nam je izuzetno drago imamo malog Imrana Bilanovića, kojeg nisam imao priliku vidjeti uživo. Ono što sam vidio na društvenim mrežama, također, i čuo sam da izuzetno lijepo skače i zadovoljstvo će biti time veće da imamo jedan mladi naraštaj koji polako stasava. Naravno mora nekada doći do smjena generacija. Tako da su to takmičari koji dolaze iz Konjica, imamo tu takmičare koji dolaze iz Crne Gore, iz Novog Sada, Užica, Banja luke, Zenice, Mostara, Sarajeva, Travnika. Nadam se da nisam nikoga izostavio. U svakom slučaju svi oni koji dođu će imati šta i da vide”.

O najboljima će odlučivati stručni žiri, koji je kako je naveo Džumhur sastavljen od profesora sporta, ali i veterana skokova.

“Tu je pet sudija, ja kao glavni sudija, profesor Halid Ćosić, profesor dr. Mersad Ćuljević – Mesko, a tu su naravno naša dvojica sugrađana skakača, naš Said Karalić i Emir Cakić – Čember”.

20. međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” bit će održano u subotu 30. jula , s početkom u 16 sati , a pored vrhunskih letova posjetioci će moći uživati i u drugim popratnim sadržajima.

“Već je urađena plaža, postavljen je bina, tu je i muzički dio same manifestacije, naravno skokova koji će se tu održati, do onih sitnih zadovoljstava za naše najmlađe sugrađane, besplatni sladoledi i besplatni palačinci, kako bi i oni mogli provesti svoje vrijeme i da im ne bude dosadno”, kazao je Džumhur.

Nakon dvije serije skokova bit će dodijeljene nagrade najboljima, a nagradni fond skokova u Kazan među boljima je u našoj zemlji, ali i šire. Prvo mjesto osvaja 1000 KM, drugo mjesto 800 KM, dok će trećeplasirani osvojiti 600 KM. Pokrovitelj ovogodišnjih skokova u Kazan je Grad Konjic.

radiokonjic.ba

29.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]