back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

U toku radovi na adaptaciji školske zgrade JU “Srednja škola” Konjic na lokalitetu industrijske zone

Krajem decembra prethodne godine počeli su radovi na adaptaciji školske zgrade JU “Srednje škole” Konjic na lokalitetu industrijske zone. Riječ je o projektu “EU sanacija srednjih škola u BiH” koji u cjelosti finansira Evropska unija, a značaj ove realizacije ogleda se u stvaranju boljih uslova za boravak i odvijanje nastave u stručnim školama. Srednju strukovnu školu zanatskog smjera pohađa 110 učenika, kazala je direktorica Srednje škole Konjic, Enisa Karkelja.

“Trenutno se vrše radovi na krovnoj konstrukciji, to je u završnoj fazi, nakon toga uslijedit će radovi obnove podova, otvora, sanacija zidova, kao i radovi vodo i elektro instalacije. Tako da će kompletan stari dio zgrade koji je napravljen 1968. godine biti saniran i u potpunosti moći će se izvoditi nastava u tom dijelu zgrade. Trenutno u Igmanu imamo 11 odjeljenja, nismo mogli ta odjeljenja smjestiti u jednu smjenu zbog nedostatka prostora, nakon završetka radova nastava će moći biti održana u jednoj smjeni, što će olakšati rad i učenicima i profesorima, također, moći ćemo lijepo radionice rasporediti, tako da je ovaj projekat jako dobar za našu školu”- navela je Karkelja dodajući da Srednju strukovnu školu zanatskog smjera pohađa 110 učenika koji su raspoređeni u 11 odjeljenja.

u toku radovi na adaptaciji školske zgrade ju “srednja škola” konjic na lokalitetu industrijske zone
Direktorica Srednje škole Konjic Enisa Karkelja.

“Imamo zanimanje automehaničara, prošle godine najviše je bilo zainteresovanih za to zanimanje.Također velika je zainteresovanost za zanimanje zavarivača, CNC operateri, vodoinstalateri prva generacija. Osim toga imamo mašin bravare i elektromehaničare, to su zanimanja trogodišnjih u školi Igman, a što se tiče četverogodišnjih škola imamo zanimanja mašinski tehničar i mašinski tehničar programmer na CNC mašinama, poljoprivredni tehničar po EU vetu i poljoprivredni tehničar”– kazala je Karkelja.

u toku radovi na adaptaciji školske zgrade ju “srednja škola” konjic na lokalitetu industrijske zone
Radovi na adaptaciji školske zgrade JU “Srednje škole” Konjic na lokalitetu “Igman”
u toku radovi na adaptaciji školske zgrade ju “srednja škola” konjic na lokalitetu industrijske zone
Radovi na adaptaciji školske zgrade JU “Srednje škole” Konjic na lokalitetu “Igman”

Završetak projekta “EU sanacija srednjih škola u BIH” planiran je krajem godine, kada će ova ustanova zabljesnuti u novom ruhu, a zaposlenici će i dalje samo u novim, obnovljenim prostorijama učenicima prenositi ljubav prema strukama za koje se školuju, te natojati stvoriti od njih profesionalce, kojih će jednog dana u BiH, a i šire sigurno nedostajati.

radiokonjic.ba

06.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima