18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

“U zagrljaju”, koncert u Konjicu posvećen Jovanu Divjaku, prijateljstvu, ljubavi

Oglasi

10.juna na sceni Narodnog univerziteta nastupiće horovi iz BiH, zemalja regiona i Francuske

“U zagrljaju”, koncert u Konjicu posvećen Jovanu Divjaku, prijateljstvu, ljubavi

Muzički centar “Rezonanca“ Konjic i Udruženje  Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu  u suradnji sa horovima iz regije, organiziraju  koncert pod nazivom “U zagrljaju”. Koncert  je posvećen uspomeni na Jovana Divjaka, a održaće se u okviru manifestacije “Dani Grada Konjica” u Kino Sali Narodnog univerziteta u Konjicu 10.juna . Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj su se obratili Almin Škrijelj predsjednik Skupštine Udruženja Obrazovanje gradi BiH i Biljana Handžo direktorica Muzičkog centra Rezonanca Konjic. 

Almin Škrijelj tom prilikom je izjavio:

“U zagrljaju”, koncert u Konjicu posvećen Jovanu Divjaku, prijateljstvu, ljubavi

“Koncert je uspomena na Jovana Divjaka, inicijatora saradnje između grupe francuskih horova sa horovima iz BiH i regije. Naime, horovi iz BiH, Srbije i Hrvatske su, pod zajedničkim nazivom “La Viva Balkan” 2011. godine potpisali Memorandum o saradnji sa horovima “La Viva France” kojeg čine tri hora. Ta saradnja je bila veoma uspješna, višedecenijska, ali je kao i većinu lijepih događaja, prekinula pandemija korona virusa. Ovaj koncert je i svojevrsna revitalizacija ponovne saradnje tih horova, a  uz već postojeće, pridružena im se i hor iz Crne Gore.”

Biljana Handžo direktorica Muzičkog centra Rezonanca  poručila je kako je potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa horovima “La Viva France” otvoren put razmjeni koncerata i turneja. Učešće na koncertu u Konjicu su potvrdili Vokalni ansambl Bugojno iz Bugojna, Mješoviti hor Seljo AKCUS-a Sarajevo, KIC Pop Rock Hor- Podgorica- Crna Gora, Hor profesora ETŠ i prijatelji- Bečej Srbija, Dječji hor Rezonanca, Vokalni ansambl Rezonanca, učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti Rezonanca sa klase za instrument violina.

“U zagrljaju”, koncert u Konjicu posvećen Jovanu Divjaku, prijateljstvu, ljubavi

                “Na koncertu “U zagrljaju” planirano je da se predstavi 160 horista koji će uz svoj repertoar, izvesti i dvije zajedničke kompozicije. Jedna od njih je kompozicija ‘”Moja zemlja”, posvećena Bosni i Hercegovini.  Kompoziciji ‘’ Moja zemlja’’ prethodit će poetsko obraćanje gospođe Gordane Sarić, ambasadorice mira i kulture, titule koja joj je dodijeljena od strane Belgijskog društva za kulturnu saradnju sa arapskim i evropskim državama, dobitnice brojnih svjetskih nagrada za poeziju koja govori o miru, slozi, i ujedinjenju ljudi. Gospodja Gordana Sarić je Konjičanka, sa višedecenijskim mjestom življenja u Nikšiću- Crna Gora. Koncert će se završiti himnom Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu “Domovina” koju će izvesti također svi učesnici” poručila je direktorica Biljana Handžo, te pozvala sve bivše i sadašnje stipendiste Udruženja Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu iz Konjica, da prisustvuju koncertu i pridruže se izvođenju Himne udruženja.

Poziv je upućen i  Odredu izviđača Neretva Konjic, budući da je kamp konjičkih izviđača već tradicionalno mjesto druženja stipendista Udruženja Obrazovanje gradi BiH.

“U zagrljaju”, koncert u Konjicu posvećen Jovanu Divjaku, prijateljstvu, ljubavi

Budite i vi dio zagrljaja, internacionalanog događaja koji će se održati u Konjicu  10.juna 2023.godine u 20:30 sati u Kino Sali Narodnog univerziteta, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave  Konjic.

radiokonjic.ba

23.05.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima