4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

U zatvoru se ubio Harald Kopitz, muškarac koji je ubio svoju djecu

Harald Kopitz, koji je u junu osuđen na 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje djece, počinio je u utorak samoubistvo u zatvoru u Lepoglavi.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući njegov identitet, izvijestilo da je Kopitz izvršio samoubistvo u utorak poslijepodne.

“Službenici KPZ Lepoglava pozvali su Hitnu medicinsku pomoć i zatvorenik je preminuo u vozilu. U ovom trenutku se još utvrđuju okolnosti navedenog događaja. Kazneno-popravni zavod u Lepoglavi je o svemu obavijestio nadležne”, navode iz Ministarstva pravde.

Dodaju i da će Uprava za zatvorski sistem i probaciju vršiti vanredni stručni nadzor, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena o utvrđenim okolnostima.

Kopitz je osuđen na 50 godina zatvora pod optužbom da je 24. septembra 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi “s predumišljajem” ubio svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam, a jedno četiri godine. .”

Mediji su pisali da je Kopitz živio u Zagrebu, gdje je imao svoje firme i da je radio za nekoliko velikih kompanija kao financijski savjetnik i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u vrijeme zločina u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su tokom vikenda bila kod oca.

Vještačenjem obavljenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je da je Kopitz bio ubrojiv u vrijeme zločina, prenosi Hina.

Prvo na Dnevni.ba pojavila se objava Harald Kopitz, čovjek koji je ubio svoju djecu, izvršio samoubistvo u zatvoru.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima