3.5 C
Konjic
4 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Nejra Ćibo: “Obrazovanje je put, a ne cilj”

Da u znanje vrijedi ulagati i da se svaki...

Konjičanka Nedžma Mahmutović kreirala edukativne bojanke za djecu

Da se znanje, rad i trud isplati, pokazuje primjer...

FHMZ: Narandžasti meteoalarm od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog vjetra čiji intenzitet...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od...

Radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona ulaze u završnu fazu

Na zadovoljstvo Konjičana, a posebno vjernih navijača Fudbalskog kluba...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

UABNOR Konjic i PD „Borašnica“ u subotu učestvuju na 81. godišnjici „Igmanskog marša“

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Konjic, kao i PD „Borašnica“ Konjic će u subotu 28. januara  učestvovati na obilježavanju 81. godišnjice “Igmanskog marša”, jedne od najpoznatijih i najslavnijih epizoda u Drugom svjetskom ratu. Udruženje antifašista i boraca NOR-a Konjic nudi organizovan prevoz do planine Igman, o čemu je govorio Ćazim Ćibo, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic, dok PD “Borašnica” Konjic organizuje planinarsku turu na Igman, o čemu je govorio Rasim Nuhić, predsjednik PD “Borašnica” Konjic.

„Planirano je uključenje na “Igmanski marš” gdje ćemo biti prisutini cijeli dan na Igmanu. U petak očekujemo posjetu Saveza antifašista iz Slovenije, koji će doći u Konjic, tako da ćemo napraviti jedan sporazum o saradnji UABNOR-a Konjic i UABNOR-a Slovenije“ – kazao je Ćibo.

Za sve zainteresovane UABNOR Konjic je organizovao prevoz do planine Igman, a o vremenu polaska i cijeni karte Ćibo je rekao: „Polazak autobusa je u subotu u 8:30h, a povratak je po dogovoru i završetku ceremonije. Cijena povratne karte je 12 KM, a polazak je od Gradske džamije u Konjicu. Prijave su otvorene do petka do 14h“.

Osim članova Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic, na “Igmanskom maršu” će učestvovati i planinari PD „Borašnica“ Konjic koji organizuju planinarski pohod na Igman o čemu je Rasim Nuhić, predsjednik PD „Borašnica“ Konjic govorio za radiokonjic.ba.

„Planinarsko društvo Brezovača je organizator ovog planinarskog pohoda, a PD „Borašnica“ je suorganizator. Startna pozicija za ovaj marš je planinarski dom „Brezovača“. Polazak je planiran u subotu u 8:30h ispred platoa TC Bingo, organizovan je prevoz za članove, ali i za sve koji se budu pridružili članovima PD „Borašnica“. Planirano je čak i noćenje za one koji se žele vratit u nedjelju navečer, a za one koji budu htjeli isti dan da se vrate, biće organizovan prevoz u subotu u večernjim satima. Cijena učešća za članove Planinarskog društva je 10 KM, a za one koji nisu članovi društva 15 KM. Prijave su otvorene do petka“- kazao je Nuhić.

PROČITAJ:   GSS FBiH: Vježba "Prenj 2023" biće organizovana u subotu i nedjelju 14. i 15. januara

radiokonjic.ba

24.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima