4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

UABNOR Konjic i PD „Borašnica“ u subotu učestvuju na 81. godišnjici „Igmanskog marša“

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Konjic, kao i PD „Borašnica“ Konjic će u subotu 28. januara  učestvovati na obilježavanju 81. godišnjice “Igmanskog marša”, jedne od najpoznatijih i najslavnijih epizoda u Drugom svjetskom ratu. Udruženje antifašista i boraca NOR-a Konjic nudi organizovan prevoz do planine Igman, o čemu je govorio Ćazim Ćibo, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic, dok PD “Borašnica” Konjic organizuje planinarsku turu na Igman, o čemu je govorio Rasim Nuhić, predsjednik PD “Borašnica” Konjic.

„Planirano je uključenje na “Igmanski marš” gdje ćemo biti prisutini cijeli dan na Igmanu. U petak očekujemo posjetu Saveza antifašista iz Slovenije, koji će doći u Konjic, tako da ćemo napraviti jedan sporazum o saradnji UABNOR-a Konjic i UABNOR-a Slovenije“ – kazao je Ćibo.

Za sve zainteresovane UABNOR Konjic je organizovao prevoz do planine Igman, a o vremenu polaska i cijeni karte Ćibo je rekao: „Polazak autobusa je u subotu u 8:30h, a povratak je po dogovoru i završetku ceremonije. Cijena povratne karte je 12 KM, a polazak je od Gradske džamije u Konjicu. Prijave su otvorene do petka do 14h“.

Osim članova Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic, na “Igmanskom maršu” će učestvovati i planinari PD „Borašnica“ Konjic koji organizuju planinarski pohod na Igman o čemu je Rasim Nuhić, predsjednik PD „Borašnica“ Konjic govorio za radiokonjic.ba.

„Planinarsko društvo Brezovača je organizator ovog planinarskog pohoda, a PD „Borašnica“ je suorganizator. Startna pozicija za ovaj marš je planinarski dom „Brezovača“. Polazak je planiran u subotu u 8:30h ispred platoa TC Bingo, organizovan je prevoz za članove, ali i za sve koji se budu pridružili članovima PD „Borašnica“. Planirano je čak i noćenje za one koji se žele vratit u nedjelju navečer, a za one koji budu htjeli isti dan da se vrate, biće organizovan prevoz u subotu u večernjim satima. Cijena učešća za članove Planinarskog društva je 10 KM, a za one koji nisu članovi društva 15 KM. Prijave su otvorene do petka“- kazao je Nuhić.

radiokonjic.ba

24.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima