13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Ubojica dan ranije pijan u kafiću najavio što namjerava učiniti? ‘Nisu ga shvatili ozbiljno…‘

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić pokrenut će istragu o tome da li su institucije zakazale u slučaju svirepog ubistva 1,5-godišnjeg djeteta u zagrebačkom naselju Kozari i pokušaja ubistva 42-godišnjeg djeteta. -stara majka.

Goran Knežević, potpuno rastreseni, ranije osuđivani kriminalac i nasilnik u porodici, kako je poznato, došao je u srijedu u večernjim satima u kuću svoje bivše nevjenčane supruge i nakon svađe sjekirom nasrnuo na nju i njeno malo dijete. Nanio im je teške tjelesne povrede od kojih je dijete preminulo, a majka je završila u kritičnom stanju.

Nakon kraćeg bekstva, u kojem je prvo izazvao dva sudara sa svojim automobilom, a potom sleteo sa puta, Knežević je izvršio samoubistvo bacivši se pod točkove jurećeg kamiona na autoputu A3. Nakon što je u četvrtak iz KB Dubrava stigla zabrinjavajuća vijest o stanju teško povrijeđene majke, za čiji su se život hirurzi borili, jučer se njeno stanje stabiliziralo i, prema izjavama ljekara, više nije životno ugrožena.

Procedura nadzora koja slijedi bit će, po svemu sudeći, složena jer, koliko smo uspjeli da rekonstruišemo, u slučaju Kneževića i njegove bivše supruge bilo je više posla i s policijom i sa Centrom za socijalni rad. .

Policija je na konferenciji za novinare saopštila da su i Knežević i njegova bivša supruga na liječenju u Centru za socijalni rad. Kako smo uspjeli da rekonstruiramo, izvještaji ili naznake izvještaja od jednog bivšeg supružnika do drugog su se javljali naizmjenično. Policija je, u skladu sa zakonom, Kneževića tri puta procesuirala zbog ovih prijava, prvo za prekršajne, a potom i za krivične.

Najprije je policija 2016. godine pokrenula prekršajni postupak protiv Kneževića zbog nasilja u porodici. Godinu dana kasnije, 2017. godine, ponovo je prijavljen, ovaj put krivično, zbog prijetnje da će nauditi svojoj nevjenčanoj supruzi, a policija ga je predala pritvorskom nadzorniku, što znači da mu policija nije dozvolila da se brani sa slobode u predstojećem postupku. . Godinu dana kasnije, 2018., Knežević je prijavio nevjenčanu suprugu zbog prijetnji, ali je ubrzo povukao prijavu.

Dve godine kasnije, krajem jula 2020. godine, nevenčana supruga ponovo je prijavila Kneževića za dva krivična dela: ugrožavanje i povredu prava deteta. Na osnovu ovih prijava, policija ga je uhapsila, a potom je i on predat pritvorskom nadzorniku. Upravo zbog ovih optužbi sud je Kneževiću izrekao zabranu prilaska njegovoj nevjenčanoj supruzi i njenoj djeci, koja je trajala od sredine decembra 2020. do marta 2021. godine, kada je ukinuta.

Knežević je, koliko je poznato, tu mjeru poštovao. Nismo uspjeli da saznamo da li je u tom postupku osuđen ili oslobođen. Iako nije bilo daljnjih krivičnih prijava, u avgustu prošle godine Centar za socijalni rad prijavio je policiji da postoje indicije da su oba bivša supružnika prijetila jedno drugome, ali su oboje izjavili da prijetnje nije bilo. Sve do te kobne srijede uveče.

Dan nakon stravičnog zločina komšije, koje su i dalje u šoku, rekle su kolegama iz Jutarnjeg lista da je među njima “uvijek bilo svađa”. Štaviše, posvađali su se prethodnog dana, u utorak, ali komšije to nisu prijavile policiji jer su, kažu, “navikli”. Iako je Knežević bio otac troje djece DP-a i nevjenčanog supruga, kažu da je redovno dolazio i da je živio svega nekoliko kuća dalje.

– Odjednom su se pojavila brojna policijska kola i dva kola hitne pomoći. Čuo sam i ranije tuču na putu, ali to je ovde normalno, nismo ni pomišljali da se ovako nešto može desiti. Evo, sad mi suze naviru na oči kad shvatim šta se desilo. Da sam to mogao nekako da sprečim – rekao nam je jedan od komšija.

Drugi nam, pak, kažu da je Knežević osuđen za nasilje i imovinske delikte, ali da se uglavnom ponašao normalno. Međutim, navodno se danima opijao i najavljivao šta će da radi u lokalnom kafiću, ali ga nisu shvatili ozbiljno jer “takvi su kad piju”.

Post Ubica je dan ranije pijan u kafiću najavio šta namerava da uradi? ‘Nisu ga ozbiljno shvatili…’ pojavilo se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima