back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Učenici Prve osnovne škole Konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada

Danas je 55 učenika šestih razred Prve osnovne škole Konjic, u organizaciji JKP “Standard” i Gradske uprave Konjic, učestvovalo u akciji proljetnog uređenja i čišćenja grada. Vrijedni učenici su u pratnji razrednika,  kroz naselje Kolonija sakupljali otpatke učeći o važnosti čuvanja i brige o sredini u kojoj se nalaze, istovremeno dopronoseći ljepšem izgledu našeg grada.

“Učenici su oduševljeni tim što mogu izaći iz učionice i  prošetati. Samo je važno dati im upute šta i kako raditi. Drago mi je da smo i ove godine uključeni u akciju proljetnog uređenja i čišćenja grada, jer djeca akcije ovog tipa zaista vole” kazala je Edna Delalić, voditeljica Ekološke sekcije u Prvoj osnovnoj školi Konjic.

učenici prve osnovne škole konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada

“Baš nam je drago što smo došli da čistimo prirodu. Svima bih poručila da bacamo otpatke u kantu koja je to namijenjena, a ne okolo “ kazala je Lamija Žiko.

“Ima svega, olovaka, cigareta..ubuduće ćemo i mi više voditi računa i nećemo otežavati čistačima” – poručio je Nedim Hero.

učenici prve osnovne škole konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada
Ilhana Mustafić i Hana Boloban

 “Ove ekološke akcije su polako prešle u tradiciju. Učenici osnovnih škola i ove godine učestvuju i čišćenju užih gradskih zona. S obzirom na to da JKP “Standard” počinje sa uređenjem zelenih površina, učenici su danas imali priliku vidjeti kako se plijevi, priprema i sadi cvijeće” kazao je  Sulejman Alagić, šef javne higijene i održavanja hortikultura JKP “Standard”

učenici prve osnovne škole konjic u akciji proljetnog čišćenja i uređenja grada

radiokonjic.ba

29.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima