back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Grupa pjesnika, učesnika ovogodišnje manifestacije Sarajevski dani poezije, posjetila je jučer Konjic i upriličila druženje sa učenicima iz Konjica u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta.

Konjic su posjetili pjesnici Asmir Kujović, Fuad Kovač, Bajro Perva i Omer ef. Redžić, a domaćin im je bio konjički pjesnik i aforističar Ekrem Macić.

Pozivu organizatora su se odazvali samo učenici Druge osnovne škole Konjic, koje je predvodila nastavnica Bosanskog jezika i književnosti Mirsada Mujić.

učesnici 62. sarajevskih dana poezije boravili u konjicu
Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Iako je ovom događaju prisustvovao mali broj posjetilaca, druženje je održano u ugodnoj atmosferi, a prisutni su imali priliku da se upoznaju sa stvaralačkim opusom učesnika 62.manifestacije Sarajevski dani poezije.

učesnici 62. sarajevskih dana poezije boravili u konjicu
Učesnici 62. Sarajevskih dana poezije boravili u Konjicu

Na ovogodišnjim Sarajevskim danima poezije, koji su otvoreni 9.maja a trajaće do 14.maja, učestvuju autori iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Irana, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i drugih zemalja svijeta. Osim u Sarajevu, pjesnici se ove godine predstavljaju u Konjicu i Olovu. Dobitnik nagrade Sarajevskih dana poezije “Bosanski stećak” ove godine je bugarsko-austrijski pisac Ilija Trojanow.

radiokonjic.ba

11.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima