Drugi upravo čitaju

Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. danas posjetili šehidsko mezarje u Konjicu

U okviru obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici počinjenog jula 1995. godine, ove se godine organizuje 12. Moto-maraton Srebrenica 2023. godine.
Za ovogodišnji maraton prijavljeno je oko 1.000 motorista iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Ovogodišnji učesnici Moto-maratona Srebrenica su i članovi Moto kluba Route M17 Mostar, koji su danas poslijepodne, nakon što su proučili Fatihu na šehitlucima, krenuli prema Jablanici i Konjicu, gdje su posjetili šehidska mezarja, proučili Fatihu i nastavili put dalje.Tokom boravka u Konjicu razgovarali smo sa potpredsjednikom Moto kluba Route M17 Mostar Edinom Begićem.
“Petu godinu idemo organizovano na Moto-maraton Srebrenica. Naš najstariji učesnik Šaban Mustafić ima 76. godina. Odlučili smo da svake godine učestvujemo u ovom događaju. Ovo je za nas sveti čin i to smatramo našom obavezom” – izjavio je Begić.

učesnici moto-maratona srebrenica 2023. danas posjetili šehidsko mezarje u konjicu
Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. danas posjetili šehidsko mezarje u Konjicu

Domaćin u Konjicu u ime “Jedinstvene organizacije boraca – Branilaca Konjica” je bio Esad Bajić.
Učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. iz Konjica su nastavili put prema Igmanu, gdje će također odati poštu šehidima, a nakon toga će u Ilidži, gdje je mjesto okupljanja svih učesnika, prenoćiti.
U ponedjeljak, 10.jula u 10 sati, svi učesnici Moto-maratona Srebrenica 2023. će organizovano, nakon što posjete spomen obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, u defileu krenuti prema Potočarima, gdje će prisustvovati ukopu i dženazi posmrtnih ostataka 30 osoba srebreničkog genocida.

radiokonjic.ba
09.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima