Udruženje “Π klub”: “KONJIC STEM CHALLENGE 2023” u utorak 14.03.2023. godine

0

Udruženje “Π klub” iz Konjica organizuje TEM izazov za sve učenike srednjih škola. Riječ je o takmičenju u modernim naučnim disciplinama, a ovogodišnja tema takmičenja je “Zaštita od požara”.

Takmičenje je podjeljeno u dvije kategorije: IoT – integrisani sistemi i Software kategorija. U obje kategorije takmičenje je zasebno, kazao je za radiokonjic.ba član “Π kluba Konjic” Emir Lizde, te dodao: “U dvije kategorije imamo ukupuno prijaveljnih osam timova, a svaki od njih je prijavljen u obje kategorije, odnosno njihova rješenja spadaju pod rješanja kao integrisani sistemi i softwer rješenja. Prijavljeni timovi su iz Sarajeva, Konjica, Mostara i Zavidovića, što znači da imamo dobru zastupljenost timova iz BiH”.

U utorak 14.03. tekuće godine u Amfiteatru Srednje škole Konjic sa početkom u 18 sati, svih osam prijavljenih ekipa će prezentovati svoj projekat uživo. Za razliku od prethodne godine kada se pobjednik znao unaprijed, ove godine će predsjednici žirija u obje kategorije, te ostali članovi žirija koji prethodno nisu dali ocijenu, donijet konačne ocijene na koje će se dodati i prethodni bodovi ostalih članova žirija tek u utorak, odnosno tek će se tada proglasiti pobjednik “KONJIC STEM CHALLANGE 2023”. “Ove godine a s obzirom da neki članovi žirija nisu dali svoje ocijene prethodno, na Dan “Π kluba”, to jeste u utorak, znat ćemo pobjednike obje kategorije ali i plasirane na drugom i trećem mjestu” naglasio je Lizde.

Učenici Srednje škole Konjic i ove godine su učesnici “KONJIC STEM CHALLENGE”.

“Od ukupno osam ekipa, tri su iz naše škole, a ove kao i prethodne, imaju dobre projekte. Nadam se da će ovo takmičenje podstaknuti i druge učenike da se angažuju u što više modernih disciplina, jer i ovo takmičenje predstavlja takmičenje u nauci, tehnologiji, inžinjerstvu i matematici. Mišljenja sam da su to discipline budućnosti” za radiokonjic.ba poručio je član pomenutog kluba.  

Obezbjeđene su i nagrade za najbolje: za prvoplasirane nagrada je 1000KM, a za drugo i treće mjesto novčana nagrada u manjem iznosu od prvoplasiranih i prigodne nagrade sponzora.

“KONJIC STEM CHALLENGE 2023” je događaj koji će biti otvoren za javnost tako da svi zainteresovani mogu doći i pogledati kakve će ideje kroz projekte prezentovati učenici srednjih škola a na temu “Zaštitia od požara”.

radiokonjic.ba

10.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267