Drugi upravo čitaju

Udruženje penzionera Konjic: “Danas počele prijave za nabavku ogrijevnog drveta za grijnu sezonu 2023.”

Udruženje penzionera Konjic i ove godine kao i prethodnih u saradnji sa Šumarstvom “Prenj” Konjic, članovima Udruženja obezbjedilo je mogućnost kupovine ogrijevnog drveta preko pomenutog Udruženja i to na osam jednakih mjesečnih rata, bez kamata.

Prijave su počele danas, a od ove godine uvedene su i nove vrste ogrijevnog drveta za sve penzionere koji odluče sebi obezbijediti drva na ovaj način.

“Većina penzionera žive sami i ovakav način snabdjevanja ogrijeva im je najjednostaviji. Prehtodnih godina u ponudi za naše članove imali smo samo bukovo iscijepano drvo, a od ove godine smo proširili taj izbor. Sada naši penzoneri mogu da biraju osim pomenutog i ogrijevno drvo – bukove trupce i bukovo drvo u panjevima” kazao je za radiokonjic.ba predsjednik Udruženja penzionera Konjic Edo Hajduk.

udruženje penzionera konjic: "danas počele prijave za nabavku ogrijevnog drveta za grijnu sezonu 2023."
Edo Hajduk predsjednik Udruženja penzionera Konjic

Cijene ogrijevnog drveta kojeg penzioneri nabavljaju preko ovog Udruženja, su porasla za oko 30% u odnosu na prethodnu godinu. Tako je prošle godine metar bukovih iscijepanih drva koštao 85KM, a ove godine cijene sa PDV-om sljedeće:

  • Bukovo drvo iscjepano 110 KM po prostornom metru
  • Bukovi trupci, 105,30 KM po metru kubnom na šumskom međustovarištu
  • Bukovo drvo u panjevima 138 KM po metru kubnom.

Penzioneri koji naruče ogrijevno drvo preko Udruženja, prijevoz istog plaćaju prijevozniku na licu mjesta prilikom preuzimanja. Cijena prijevoza za gradsko područje je 25 KM, dok je 40 KM za vangradsko područje.

Kako je za radiokonjic.ba kazao predsjednik Hajduk, zadovoljni su prošlogodišnjim odzivom penzionera koji su na ovakav način pribavili drva, a kojih je bilo 110. “Svi zainteresovani penzineri, članovi Udruženja penzionera mogu to učiniti i ove godine i prijaviti se do 31. marta. Sve što trebaju uraditi je doći u Udruženje, a to mogu od 10 do 12 sati svaki radni dan te sa sobom ponijeti posljednji ček od penzije i ličnu kartu” dodao je Hajduk.

Iz Udruženja penzionera uputili su molbu svojim članovima da navedeni rok ispoštuju kako bi na vrijeme mogli da upute spiskove prema Šumarstvu “Prenj” Konjic i PIO Mostar, te da naknadne prijave neće uzimati u razmatranje.

radiokonjic.ba

01.02.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima