back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Uhićen Ivan Božić

Splitska policija u četvrtak poslijepodne uhapsila je Ivana Božića (29), koji je od srijede ujutro bio u bijegu nakon što je vozilom udario mladog prometnog policajca u centru grada, a splitski liječnici i dalje se bore za njegov život.

Potvrdu o uhićenju Hini je dao zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Srdarević.

Navodno je uhapšen u jednoj kući u Solinu u koju su upali specijalci i odveli ga na kriminalističko istraživanje, a osim njega uhapšene su još tri osobe, što je kasnije potvrđeno iz te policijske uprave. Božić prilikom hapšenja nije pružao otpor policiji.

On je od srijede u jedan sat iza ponoći u bjekstvu nakon što je u Ulici Domovinskog rata svojim vozilom oborio dvadesetogodišnjeg policajca, koji je s teškim ozljedama opasnim po život završio u bolnici.

Tokom jučerašnjeg jutra, dežurni liječnik Intenzivne njege KBC-a Split rekao je medijima da je policajac stabilno, a prema posljednjim informacijama, probudio se i javio se ljekarima, razgovarajući s njima o nesreći.

Za to vrijeme Božić je bio u bjekstvu, zbog čega su se svi policijski organi angažovali u potjeri za njim.

Zbog toga su u srijedu bile brojne gužve, policija je pregledavala sva vozila da li ga pronađu. Osim provjere svih ulaza i izlaza iz grada, policija je potragu proširila i na Šibensko-kninsku županiju, s obzirom da je Ivan Božić iz sela Čvrljeva kod Unešića, pa postoji mogućnost da je tamo pobjegao.

Policija je u srijedu ujutro prvo objavila snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako Golf prolazi Ulicom Domovinskog rata. Ubrzo su otkrili vozača, te javno objavili njegovu fotografiju, moleći građane za pomoć. Golf je tokom ranog popodneva pronađen u Solinu u blizini mjesta gdje Božić živi sa porodicom. Građani su im se počeli javljati, a neki od njih su čak tvrdili da su ga vidjeli u blizini splitske bolnice na Firuli. Iako su tamo ubrzo stigli oružani specijalci, Božića nisu zatekli.

Božićev otac Ante je preko medija pozvao sina da se preda policiji i otkrio da je Ivan čuo od sestre da se raspituje o zdravstvenom stanju mladog policajca, ali i da se boji odmazde.

Inače, glasnogovornica splitske policije sazvala je konferenciju za novinare u 16.30 sati na kojoj je govorila o tome kako još traje intenzivna potraga za bjeguncem, a Božić je gotovo u isto vrijeme uhapšen.

Objava Uhićeni Ivan Božić prvi put se pojavila na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima