12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Uhićen jer se sumnjiči da je iznudom pribavio korist od oko 1,2 miliona KM

Policijski službenici Federalne uprave policije su 20. i 21. jula, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela „iznuda“ iz člana 295. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U okviru navedenih radnji, slobode je lišeno lice iz Bugojna inicijala IM (1978.), koje se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika privrednog subjekta iz Bugojna, pri čemu je teška prijetnje po život i tijelo., te na taj način sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu pričinila veliku materijalnu štetu.

Policijski službenici Federalne uprave policije lišili su slobode osumnjičenog I.M. prilikom primopredaje novca, pri čemu su od njega pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije oduzeo od oštećenog, te putničko motorno vozilo sa vrijednosti od oko 250.000 KM, koliko je bilo iu prethodnom periodu, također nezakonito oduzeto od oštećenog.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Bugojnu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno, pri čemu je 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u krivičnom postupku pronađeni su i oduzeti.

Osoba lišena slobode je kriminalističko obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, a danas je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Post Uhapšen jer se sumnja da je iznudom pribavio korist od oko 1,2 miliona KM pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima