10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Uhićen u Austriji: Ukrao opremu vrijednu 50.000 eura i prebacio je u BiH

Policija u Gracu uhapsila je danas 30-godišnjeg građevinskog radnika koji je u proteklih nekoliko mjeseci ukrao građevinsku opremu vrijednu 50.000 eura.

Kako se navodi u saopćenju za javnost austrijske policije, on je tu opremu prenio u Bosnu i Hercegovinu. On je trenutno u zatvoru i djelimično je priznao krivično djelo teške krađe, pišu austrijski mediji. Kako se dalje navodi u policijskom saopštenju, počinio je ukupno pet krađa, od hidrauličnih čekića, bušilica do manje građevinske opreme.

Razbojništva je izvršio u periodu od avgusta do septembra ove godine na različitim gradilištima na kojima je radio. Još uvijek nije poznato kako i kada je prenio opremu u Bosnu i Hercegovinu. Dio opreme pronađen je i u njegovom stanu u Grazu.

Mediji ne navode identitet počinioca zločina, osim što jedni navode da je stranac, a drugi da je rođen u Austriji, ali ne i da ima austrijsko državljanstvo. Uviđaj je u toku i biće utvrđeno da li je krađa bilo i na drugim lokalitetima.

Post Uhapšen u Austriji: Ukrao opremu vrijednu 50.000 eura i prebacio je u BiH pojavio se prvo na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima