15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Upis novih članova u Amatersko pozorište “Neretva” Konjic

Amatersko pozorište “Neretva” Konjic  objavilo je poziv za upis novih članova u pozorište. Svi koji žele da postanu dio tradicije stare peko sedamdeset godina, i uz to žele postati dio ekipe koja kroz teatar nastoji da se predstavi na raznim festivalima širom BiH i regije,na audiciju se mogu  prijaviti do 4.11.2022.godine.

Član Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic Dino Kerić, dobio je priliku da bude voditelj audicije za upis novih članova  AP “Neretva” Konjic. Audicija će se održati u  petak 4.11.sa početkom u 19:00h te u subotu 5.11.u 12h.

Kroz trinaestogodišnje članstvo u Amaterskom pozorištu “Nereva” Konjic i kroz studij Akademije dramske umjetnosti, Kerić je učestvovao u brojnim vježbama i radionicama koje su mu, kako je kazao, pomogle da se usavrši za nastupe. Takvim radionicama će se voditi i na ovoj audiciji. “Radionice su uglavnom bazirane na usavršavanju vještina govora i korištenja glasa, korištenja  kontrole tijela, oslobađanja straha od javnog nastupa i druge. To su stvari koje nisu samo bitne na sceni nego i u samom životu” – kazao je za radiokonjic.ba voditelj audicije i član  AP “Neretva” Konjic Dino Kerić.

Upis novih članova u Amatersko pozorište "Neretva" Konjic

Dobna granica za upis ne postoji, a član Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic može postati svako ko je željan stjecanja novog znanja, ali i zabave i druženja. “Svi koji žele postati dio tradicije našeg grada, osjetiti čari pozorišta, svi koji su željni druženja, zabave, putovanja, obilaženja festivala, predstavljanja ne samo našeg pozorišta nego i grada, svi koji imaju bilo kakvu poveznicu sa umjetnošću  i žele steći nova znanja, dobrodošli su u pozorište da gradimo lijepu priču u našem Konjicu” – dodao je Dino Kerić.

Svi zainteresovani svoju prijavu mogu poslati putem e-maila: [email protected], na broj telefona 062680384 ili u inbox fb stranice Amatersko pozorište “Neretva” Konjic.  

radiokonjic.ba

02.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima