Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Uspješna saradnja Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK i Grada Konjica

Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Emil Balavac posjetio je danas Konjic i u zgradi gradske uprave razgovarao sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

Bila je ovo prilika da se uruče ugovori za projekte s kojima je Grad Konjic aplicirao prema ovom ministarstvu.

Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK je krajem prošle godine sa Vladom HNK kroz Rebalans obezbijedilo određena sredstva za jedinice lokalne uprave koje pokriva ovo ministarstvo kroz direktni Javni poziv jedinicama lokalne uprave. Od gradova i općina se tražilo da kandiduju projekte iz oblasti manifestacija u turizmu, oblasti okliša, kao i infrastrukturnih radova u turizmu. Grad Konjic je aplicirao sa tri projekta na ovom pozivu: Zimski grad Konjic, uređenje park- šume na Vrtaljici i za radove koji podrazumijevaju infrastrukturu za sport, kulturu i parkove u Gradu Konjicu. Izdvojen je novac za sva tri projekta” – izjavio je ministar Balavac.

uspješna saradnja ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša hnk i grada konjica
Ministar Balavac i gradonačelnik Ćatić

Gradonačelnik Ćatić se zahvalio za podršku navodeći da je implementacija projekata u toku.    

Izražavam zahvalnost ministru i ministarstvu na kontinuitetu koji smo imali i u prošlom sazivu, kao i na nastavku saradnje u novom sazivu. Sve aktivnosti koje provodimo na području Konjica zahtijevaju izuzetno veliki angažman kako struke, tako i uključenost javnosti, tako da smo kroz rasprave došli do određenih ideja i projekata u cilju osmišljavanja i proširivanja kapaciteta i turističke ponude na podučju grada Konjica” – rekao je gradonačelnik Ćatić, pojašnjavajući projekte koji su dobili podršku.

Uočili smo nedostatke u implementaciji prve i druge faze Vrtaljice, a to je potreba za jednim vidikovcem. Kada je u pitanju izgradnja pješačke staze i sportskih terena, koje već radimo, u razgovoru sa stanovnicima utvrđeno je da se taj dio treba nastaviti. Naši sugrađani su uživali u zanimljivim i kretivnim događajima koje su priredili naši domaći učesnici, što i jeste cilj, u sklopu manifestacije “Zimski grad Konjic”. Sve te aktivnosti koje su se provodile, i koje će se provoditi, zaslužuju pažnju kako nas ovdje, a drago nam je da zaslužuju pažnju i viših nivoa vlasti, poput našeg nadležnog ministarstva i ministra” – izjavio je gradonačelnik Ćatić.

Ministar Balavac i gradonačelnik Ćatić su izjavili da očekuju uspješnu saradnju i u 2024.godini.    

radiokonjic.ba

19.01.2024.

amila@radiokonjic.ba

,

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima